Renovatie Oosterpark, Amsterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Amsterdam

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  € 3.000.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  september 2014 – september 2015

Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft in opdracht van de gemeente Amsterdam gewerkt aan de renovatie van het populaire stadspark in Amsterdam. Met het project 'renovatie Oosterpark' werd de buurt klaargemaakt om de vele bezoekers nu én in de toekomst goed te kunnen ontvangen.

Volgens ontwerp uit 1891

Van Gelder heeft grote delen van het park opnieuw aangelegd naar het originele ontwerp uit 1891 van tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer. Van Gelder werd mede geselecteerd vanwege de goede aanpak van de communicatie met de omgeving.

Werkzaamheden

Het werk ging van start met het verwijderen van obstakels en verharding, het verbeteren van de ondergrond en de aanleg van kabels en leidingen. Daarna werden paden opnieuw aangelegd, een nieuwe speeltuin gerealiseerd en een pierenbad gerenoveerd. Ook richtte Van Gelder nieuwe plantvakken in, werd een vijver gegraven en werden nieuwe bomen aangeplant. Verder werden alle grote grasvelden van nieuwe drainage voorzien.

Vertrouwd Verder

Een goede mobiliteit zorgt voor een vlotte doorstroming. Om onze mobiliteit op pijl te houden, zorgt Aannemingsmaatschappij Van Gelder voor de realisatie en het onderhoud van wegen. Het gaat hierbij niet alleen om asfalteren, maar ook om de ontwikkeling en de productie van asfalt. Met de renovatie van het Oosterpark hebben we een mooi project afgerond. Samen zorgen we voor een goede mobiliteit en een vlotte doorstroming.

Bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons op.