Openbare verlichting, Dronten

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Dronten

 • Type project

  grootschalige vervanging

 • Projectomvang

  circa € 900.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  2015 – 2017 (optie verlenging 2 x 1 jaar

Van Gelder is minimaal tot eind 2017 verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare verlichting in de gemeente Dronten. Het werk omvat het verhelpen van (lamp)storingen en het veiligstellen en vervangen van beschadigde masten. De schademasten worden alle oneven weken definitief hersteld. Alle even weken worden de (lamp)storingen verholpen. Door dit vaste ritme weten de burgers precies wanneer de door hen gemelde storing of schade definitief wordt hersteld.

Inmiddels bijna 2000 armaturen vervangen

In 2015 verving Van Gelder ruim 1100 armaturen in de wijken Oud-Dronten, Oud-Swifterbant en Bungalowpark en daarnaast 200 masten in de Spelbuurt. Ook in 2016 staan er grootschalige vervangingen in de planning. In de Landmaten en Kampbuurt zijn inmiddels circa 450 armaturen vervangen en in juni 130 lichtmasten in De Baan te Biddinghuizen. Overigens voert Van Gelder ook andere werkzaamheden uit, zoals groepsremplace van lampen, het saneren van verlichtingskabels en het leveren en aanbrengen van dynamische verlichting.

Waardering voor goede samenwerking

Op 26 januari hebben de Gemeente Dronten en Van Gelder het project tussentijds geavalueerd volgens de methode 'Waarderend Evalueren' . Hieruit kwam naar voren dat de samenwerking open en constructief verloopt en dat er in het eerste halfjaar al veel is verbeterd.

Picture of Frank Boertje

Projectleider

+31 (0)6 10802577

Frank Boertje