Bouwteam: ROGO Haarlem

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Haarlem

 • Type project

  Bouwteam

 • Projectomvang

  € 2.000.000 per jaar

 • Uitvoeringsperiode

  2017 - 2021

Aannemingsmaatschappij Van Gelder voert, tot en met 2021, groot onderhoud uit in Haarlem. Door middel van een Raamovereenkomst Groot Onderhoud (ROGO) heeft gemeente Haarlem vier vaste aannemers geselecteerd om gedurende vier jaar (met kans op verlenging van 1 jaar) groot onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Het voordeel hiervan is dat de vaste partijen de stad leren kennen en zo het beste voor de stad naar boven kunnen halen.

Niet meer bepalen hoe, maar vooral bepalen wat. De regisserende gemeente. Dat is de insteek van de Gemeente Haarlem in het zogenoemde ROGO-project. De gemeente is de regisseur, de ingenieursbedrijven en aannemers voeren uit en bepalen grotendeels dus ook hoe ze dat doen.

Werkzaamheden

Binnen de raamovereenkomst geeft de gemeente Haarlem op twee manieren projecten uit: één-op-één, of vanuit een minicompetitie. De projecten die de gemeente uitgeeft variëren van rioolwerkzaamheden tot herinrichting van straten. De eerste projecten worden inmiddels al gerealiseerd. Een voorbeeld van een project waar Van Gelder mee bezig is, is het Aziëpark. Dit project richt zich op de inrichting van een wandelpark, met veel groen, bomen en het verbeteren van asfaltpaden.