Herinrichting Centraal Station Rotterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Rotterdam

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  € 4.100.000

 • Uitvoeringsperiode

  april 2013 - april 2015

Aannemingsmaatschappij Van Gelder werkte in opdracht van de gemeente Rotterdam aan het station van Rotterdam. Met de herinrichting Centraal Station was dit een veelzijdig project op een markante plek. De bereikbaarheid van de omgeving was tijdens de herinrichting van het Stationsplein en het Kruisplein cruciaal.

De twee pleinen grenzen namelijk aan elkaar en is daardoor een zeer druk binnenstedelijk gebied. Tramlijnen, veel voetgangers-, fietsers- en autoverkeer zijn hier kenmerkend.

Werkzaamheden

Het werk bestond uit het herinrichten van de buitenruimte met vooral natuursteen, spoorwerk en vele civiele werkzaamheden. Het bereikbaar houden van de omgeving, aanliggende bedrijven en aansluitende straten vormde een belangrijk onderdeel.

Omgevings- en verkeermanagement

Aannemingsmaatschappij Van Gelder was verantwoordelijk voor het omgevings- en verkeermanagement. Dagelijks waren er zo’n 110.000 fietsers- en voetgangersbewegingen in een omgeving met ook veel andere bouwactiviteiten. Denk hierbij aan de nieuwbouw en Rotterdam Centraal.

Vertrouwd verder

Als specialist in boven-en ondergrondse infrastructuur is voor Van Gelder de openbare ruimte één van de belangrijkste werkgebieden. Wij zijn actief in ontwerp, inrichting, beheer en onderhoud. Samen met onze partners ontwikkelen en realiseren we een moderne en leefbare omgeving voor bewoners en gebruikers.

Bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons op.