Verbeteren Provincialeweg in Sneek

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Friesland

 • Type project

  UAV

 • Projectomvang

  € 2.100.000

 • Uitvoeringsperiode

  2014 - 2015

Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft in opdracht van de Provincie Friesland diverse aanpassingen en verbeteringen toegepast aan de Provincialeweg (N354). Dit gebeurde tussen Sneek en Woudsend. De weg is nu een stuk veiliger geworden. Tussen 2014 en 2015 nam Van Gelder het traject Sneek-Jutrijp onder handen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten de  aanleg van een fietssnelweg en een ovonde bij de afslag IJlst. Een ovonde is een ovale rotonde. Deze rotonde is een stuk veiliger dan een gewone rotonde, omdat het een stuk overzichtelijker is. Daarnaast zijn de bochten veel minder scherp en bevordert de rotonde de doorstroming.

Ook werd de Provincialeweg in Sneek van een nieuwe asfaltlaag voorzien. De Kerkslootbrug werd gesloopt en vervolgens vervangen door een duiker. De nieuwe fietssnelweg is het eerste fietspad in Friesland dat is aangelegd met duurzaam hergebruikt beton.

Veiligheid verbeterd

Sinds de opening kunnen de meer dan 750 fietsers, die dagelijks van de route gebruik maken, snel en veilig van Sneek naar Woudsend fietsen. Ook de veiligheid op de kruising met de afslag IJlst is sinds de aanleg van de ovonde aanzienlijk verbeterd.

Op het fietspad werd speciale belijning aangebracht voor een onderzoek van de provincie en de Rijksuniversiteit Groningen naar het gedrag van fietsers. Het onderzoek heeft de naam 'Het vergevingsgezinde fietspad' gekregen. Door dit onderzoek helpen ze fietspaden veiliger maken.

Vertrouwd verder

Mobiliteit, het is en blijft heel belangrijk in Nederland. We willen ons kunnen bewegen en gemakkelijk kunnen verplaatsen. Daarvoor is een goede infrastructuur nodig, boven- en ondergronds. Als pure specialist in de infrastructuur heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder alles in huis om opdrachtgevers te ontzorgen.

Bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons op.