Treinbeveiliging Vervanging TBV Zutphen – Deventer

Project Info

 • Opdrachtgever

  ProRail

 • Type contract

  UAV-GC

 • Projectomvang

  € 7.340.000

 • Uitvoeringsperiode

  maart 2021 - maart 2023

Treinbeveiliging vervanging TBV Zutphen – Deventer

Van Gelder Rail gaat de treinbeveiliging installatie op het traject Zutphen – Deventer vervangen. De huidige systemen hebben bijna het einde van hun technische levensduur bereikt. Aangezien de uitrol van ERTMS (European Rail Traffic Management System) niet in de nabije toekomst op dit baanvlak gaat gebeuren, zorgt Van Gelder Rail voor een tussenoplossing zodat een veilige en betrouwbare treindienst gegarandeerd kan blijven.

Werkzaamheden

Van Gelder Rail is verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie van dit vervangingsproject. De te vervangen treinbeveiligingsinstallatie bestaat onder meer uit relaiskasten, seinen, railspoelen en de bijbehorende kabels en leidingen. Daarnaast is het familiebedrijf verantwoordelijk voor het verwijderen en inbouwen van ES-lassen/passtukken, het leveren en aansluiten van HS-kasten en SMIK en bijbehorende telecom-werkzaamheden. Een multidisciplinair project dat Van Gelder Rail op het lijf is geschreven.

Deventer - Zutphen - Deventer

In Nederland zijn de Betuweroute, HSL, Hanzelijn en het spoor tussen Amsterdam en Utrecht al voorzien van ERTMS. In de komende jaren wordt ERTMS op meerdere plekken aangelegd. Met ERTMS kan treinreizen een van de meest duurzame manieren van vervoer worden in Europa. De eerste baanvakken worden in de periode 2023-2030 omgebouwd. De landelijke invoering moet 2050 gereed zijn.