Vervangen riolering Henry Dunantlaan Delft

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Delft

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  € 811.000

 • Uitvoeringsperiode

  augustus - oktober 2018

In opdracht van de gemeente Delft heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder de riolering in de Henry Dunantlaan en in de directe omgeving vervangen. Een bijzonder project, want er werd gewerkt in een gebied waar nog explosieven aanwezig konden zijn.

Munitiedepot Tweede Wereldoorlog

Vroeger bevond zich in het monumentale pand aan de Buitenwatersloot 270 een kogelgieterij. In de Tweede Wereldoorlog werd die door de bezetter gebruikt als munitiedepot en het complex werd in 1941 gebombardeerd door de geallieerden. Door een voltreffer is de opgeslagen klein kaliber- en geschutmunitie in de omgeving verspreid.

De kans was dus zeer groot dat er in dit project munitie werd aangetroffen. Daarom moest er onder strikt OCE (Opsporing Conventionele Explosieven)-protocol worden gewerkt. Dit werd onder begeleiding van de experts van IDDS gedaan. Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft zelf ook mensen ingezet die al ervaring hebben met het werken onder OCE-protocol.

Bouwteam

Aannemingsmaatschappij Van Gelder is dit project aangegaan vanuit de bouwteamgedachte, dus samen met alle betrokken partijen acteren als één team met een gezamenlijk belang: een veilige en soepele uitvoering, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving en elkaar. Daarbij ging het niet alleen om de samenwerking met IDDS. Ook is er vooraf overleg geweest met andere nevenaannemers in de omgeving, bedrijven, scholen en uiteraard de bewoners.

Omgevingsmanagement

Het omgevingsmanagement was, zeker met het oog op de vondst van mogelijk explosieven, heel belangrijk. Bewoners en stakeholders werden lopende het project goed geïnformeerd over de werkzaamheden en het garanderen van de veiligheid. Dit is onder andere gedaan door middel van een inloopavond, een omgevingsapp en een wekelijks inloopspreekuur.

Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft gewerkt aan een mooi project in de omgeving van de gemeente Delft. Van Gelder is ontzettend trots met het behaalde resultaat! We hebben prettig samengewerkt met de gemeente Delft.