Vervangen riolering Rustenburg Zuid Den Haag

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Den Haag

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  € 3.911.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  oktober 2019 - begin 2021

De wijk Rustenburg Zuid in Den Haag wordt voorzien van nieuwe riolering. Het huidige riool stamt namelijk grotendeels uit 1926 en is daarom aan vervanging toe. Daarnaast legt Aannemingsmaatschappij Van Gelder op de Soestdijksekade een nieuw regenwaterriool aan en wordt het asfalt vervangen.

Van Gelder voert deze werkzaamheden uit in 14 straten, over een lengte van bijna vier kilometer. Het werken in de stad maakt deze rioolvervanging bijzonder. Dit vanwege de compacte inrichting van de wijk. Om te zorgen voor een minimale overlast voor bewoners geven we veel aandacht aan een goede fasering, planning en bereikbaarheid.

Duurzaamheid en circulariteit

Daarnaast zet Van Gelder hoog in op duurzaamheid en circulariteit. Zo hergebruiken we een deel van de bestrating en rijden we met moderne vrachtwagens. Hebben we nieuw materiaal nodig? Dan gebruiken we dit materiaal met een kleine transportafstand vanaf de productielocatie.

Vertrouwd verder

Bij Van Gelder staan we met beide benen in de maatschappij. In die samenleving wonen, werken en recreëren we en verdienen we de kost. Als maatschappelijk betrokken onderneming nemen we onze verantwoordelijkheid voor de maatschappij waarin we actief zijn, serieus. We streven niet alleen naar een duurzaam rendement op ons werk, maar waken ook nauwlettend over de effecten van onze activiteiten op het milieu en op de mensen binnen én buiten de organisatie. Zo bouwen we samen aan een duurzame samenleving en gaan we met ambitie vertrouwd verder.