Woonrijp maken Nuova Venezia

Project Info

 • Opdrachtgever

  Batenburg Bouw & Ontwikkeling BV

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  € 73.500,-

 • Uitvoeringsperiode

  2019 - heden

In Zuid-Holland werken Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder Verkeerstechniek aan het woonrijp maken van Nuova Venezia, een nieuwe wijk in Nieuw-Lekkerland. Het wachten was op de officiële start van de werkzaamheden.

In 2019 is namelijk het werk stilgelegd in verband met de vondst van een bijzondere, beschermde pad op deze locatie. Voordat de werkzaamheden werden gestart is er tot twee keer onderzoek verricht naar de aanwezigheid van deze beschermde pad. In eerste instantie werd niks aangetroffen. Op een later moment werd het dier toch op twee plekken aangetroffen. Daarom werd het werk direct stilgelegd.

Inmiddels hebben de eerste werkzaamheden plaatsgevonden. Van Gelder voert daar infraconstructies, kunstwerken en woningfunderingen tegelijk uit.

Werkzaamheden

In de nieuwe wijk, genoemd Nuova Venezia, worden 88 nieuwe woningen gebouwd. Zodra we weer kunnen starten met dit project, zorgt Aannemingsmaatschappij Van Gelder ervoor dat de omgeving woonrijp wordt gemaakt.

Vervolgens is het aan Van Gelder Verkeerstechniek de taak om de openbare verlichting te verzorgen. Voor deze specialisme is het een bijzonder project. We plaatsen daar namelijk lichtmasten met een voetplaat die zijn voorzien van chemische ankers.

Deze ankers worden voornamelijk ingezet op plaatsen waar een extra sterke verankering noodzakelijk is. Van Gelder Verkeerstechniek maakt gebruik van deze techniek omdat de nieuwe wijk is omringd door waterlopen.

Specialist

Als pure specialist in de infrastructuur heeft Van Gelder alles in huis om opdrachtgevers compleet te ontzorgen. In samenwerking met de Van Gelder werkmaatschappijen, zoals voor dit project, zorgen wij voor totaaloplossingen. Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder Verkeerstechniek & Verlichting zorgen beide voor de realisatie van deze nieuwe wijk in Nieuw-Lekkerland.