Samen werken aan betere communicatie

Van Gelder Telecom is gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatiewerken. Wie wil er nou geen supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? In Nederland en Duitsland behoort Van Gelder Telecom in deze discipline tot de experts.

300.000 aansluitingen

In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien. In Nederland zijn vooral netwerkbedrijven, private bedrijven en corporaties de opdrachtgevers. Op de Duitse markt zijn er ook diverse gemeenten die wij bedienen. Op onze pagina lees je meer over Van Gelder Telecom.

Klanten alle zorg uit handen nemen

Een kloppende businesscase is erg belangrijk. Met onze ervaring helpen wij mee om vooraf het financiële plaatje te ontwikkelen en helder te krijgen.

Met behulp van een geoptimaliseerd proces nemen wij alle zorgen uit handen. Van eerste concept (businesscase), via financiering, ontwerp en werkvoorbereiding, naar de feitelijke aanleg en het daaruit volgende beheer en onderhoud.

Onze belangrijkste werkgebieden zijn:

  • Buitengebieden
  • Stedelijke projecten
  • Bedrijventerreinen

Onze 24/7 storingsdienst borgt het functioneren van het glasvezelnet.

Proces en communicatie

De aanleg van glasvezelnetwerken is een proces- en IT-gestuurde planningsoperatie. In de zichtbare praktijk betekent dat: geulen graven, boren, buizen leggen, glasvezelkabels blazen, lassen en uiteindelijk afmonteren in de panden van de eindgebruikers. Veilig en netjes werken en goede communicatie is heel belangrijk.

Het aanleggen van glasvezel betekent namelijk communiceren met veel partijen: de opdrachtgever, de klanten van de opdrachtgever, de gemeente, vergunningverlenende instanties, toeleveranciers, onderaannemers en andere belanghebbenden. Wij zijn bij glasvezelprojecten vaak ‘in the lead’. Dat vraagt om heldere communicatie, goede afspraken en je houden aan die afspraken.

Van Gelder Telecom

Ook voor omzetten kopernetwerken

Wij onderhouden ook traditionele kopernetwerken en zorgen desgewenst samen met netwerkeigenaren voor migratiescenario’s naar nieuwe infrastructuren en het beschikbaar houden van specifieke diensten.