Extra bandbreedte, meer bedrijfszekerheid

Glasvezel biedt een supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie. Nederland telt al meer dan twee miljoen huishoudens met een glasvezelaansluiting. Ook ondernemingen willen de extra bandbreedte en bedrijfszekerheid van glasvezel.

Data- en telecommunicatienetwerken

Het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatienetwerken is een belangrijk specialisme van Van Gelder. Die aanleg is kapitaalsintensief. Een kloppende business case is voor opdrachtgevers erg belangrijk. Met onze ervaring helpen wij mee het financiële plaatje vooraf te ontwikkelen en helder te krijgen.

Proces- en IT-gestuurd proces

De aanleg van glasvezelnetwerken is een proces- en IT-gestuurde planningsoperatie. In de zichtbare praktijk: geulen graven en/of gestuurd boren, buizen leggen, glasvezelkabels blazen, lassen en uiteindelijk afmonteren in de panden van de eindgebruikers. Werkzaamheden die altijd in woon- en werkomgevingen plaatsvinden. Veilig en netjes werken en goede communicatie met bewoners en gebruikers zijn daarom heel belangrijk.

De belangrijkste werkgebieden zijn:

Fiber to the Home (FttH): glasvezel voor woningen
Fiber to the Office (FttO): glasvezel voor bedrijven
Fiber to the Desk (FttD): glasvezel op de werkplek

Goede contacten met de omgeving

Het aanleggen van glasvezel betekent contacten met veel partijen: de  opdrachtgever, de klanten van de opdrachtgever, de gemeente, vergunningverlenende instanties, toeleveranciers, onderaannemers en andere belanghebbenden. Wij zijn bij glasvezelprojecten vaak ‘in the lead’. Dat vraagt om heldere communicatie, goede afspraken en je daaraan houden.

In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien. In Nederland zijn vooral providers, exploitanten en corporaties de opdrachtgevers. Op de Duitse markt zijn dat ook gemeenten, private bedrijven en nutsbedrijven.

Wat kunnen wij voor ú doen?

Picture of Tjabin van Bergen

+31 (0)38 4431491

Tjabin van Bergen