Samen werken aan betere communicatie

Van Gelder Telecom: expert in glasvezel

Glasvezel is de toekomst. Wie wil er nu géén aansluiting op een supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? Daarom ontwikkelt, bouwt en onderhoudt Van Gelder Telecom op glasvezel gebaseerde, data- en telecommunicatienetwerken. In Nederland en Duitsland behoren wij in deze discipline tot de experts.

Klanten alle zorg uit handen nemen

Van Gelder Telecom werkt vooral in opdracht van corporaties en beheerders/exploitanten van glasvezelnetwerken. Met behulp van een geoptimaliseerd proces nemen wij onze klanten alle zorgen uit handen. Van eerste concept (business case), via financiering, ontwerp en werkvoorbereiding naar de feitelijke aanleg en het daaruit volgende beheer en onderhoud. Onze werkgebieden zijn:

  • Glasvezel voor woningen (Fiber to the Home)
  • Glasvezel voor bedrijven (Fiber to the Office)
  • Glasvezel op de werkplek (Fiber to the Desk)

De eindgebruiker centraal

Voor Van Gelder Telecom staat de eindgebruiker centraal. Veilig en netjes werken, alerte communicatie en kwaliteit leveren zijn kenmerkend voor onze werkwijze. Evenals het onderhouden van een goede relatie met de omgeving. Zowel voor, tijdens als na het project.

Een gedisciplineerde operatie

Het aanleggen van glasvezelnetten is een gedisciplineerde operatie. Van Gelder Telecom werkt daarom met een strakke organisatie en planning, een hoge automatiseringsgraad en digitalisering en geavanceerde technologie. Onze 24/7 storingsdienst borgt het functioneren van het glasvezelnet. Van Gelder Telecom realiseerde al meer dan 300.000 aansluitingen.

Integraal en multidisciplinair

In veel projecten werken we integraal en multidisciplinair samen met één of andere Van Gelder bedrijven, zoals Aannemingsmaatschappij Van Gelder, Van Gelder Rail, Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken en Van Gelder Verkeerstechniek. Waar glasvezel nodig is bij bovengrondse of ondergrondse infrastructuur zijn wij actief.

Ook voor traditionele kopernetwerken

Wij onderhouden ook traditionele kopernetwerken en zorgen desgewenst samen met netwerkeigenaren voor migratiescenario’s naar nieuwe infrastructuren en het beschikbaar houden van specifieke diensten.