Van Gelder Bewust Veilig

"Van Gelder streeft naar nul ongevallen en dat streven doen we met elkaar", aldus algemeen directeur Henri van der Kamp. Volgens Henri zit ons veiligheidsbewustzijn al op een behoorlijk niveau, maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan: "We moeten elkaar helpen en verbeteren, zodat we allemaal iedere dag weer veilig thuiskomen."

Veilig werken doen wij aan de hand van vijf pijlers en de volgende vijf gouden bouwplaatsregels:

  1. We spreken elkaar aan op veiligheid en kijken naar elkaar om.
  2. We werken altijd met geschikte en gekeurde arbeidsmiddelen.
  3. We werken altijd met toestemming, binnen het afgezette werkgebied en volgens de startwerkinstructie.
  4. De bouwplaats, het materieel en wijzelf zien er verzorgd en netjes uit.
  5. We melden altijd onveilige situaties en (bijna) ongevallen.

Bewust Veilig-campagne

Met onze Bewust Veilig-campagne maken wij onze medewerkers nog bewuster van het belang van veilig werken. De onderstaande video is een onderdeel van onze veiligheidscampagne waarin collega's vertellen hoe zij onze veiligheidspijlers in de praktijk toepassen.

Naast onze veiligheidscampagne worden ook andere middelen ingezet om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Denk hierbij aan ons veiligheidsboekje, posters, werkplek- en managementinspecties en interne en externe audits. Nieuwe medewerkers worden in een speciale introductieochtend meegenomen in ons veiligheidsbeleid.

Certificaten

De Van Gelder Groep is gecertificeerd volgens de Veiligheid, Gezondheid en Milieuschecklist voor Aannemers (VCA**). Daarnaast zijn alle onderdelen van de Van Gelder Groep gecertificeerd op de NEN Veiligheidsladder. Bekijk hier al onze behaalde certificaten.