Veiligheidsjournaals 2021

Hieronder volgen de veiligheidsjournaals die in 2021 binnen Van Gelder zijn verspreid.

 • Medewerker loopt brandwonden op
  september 2021
  Tijdens het schoonmaken van een kraanbak liep een medewerker brandwonden op. De kraanbak zat vol met afgekoeld asfalt. Om dit te verwijderen wilde de medewerker het asfalt weer vloeibaar maken, hiervoor gebruikte hij aspen-benzine. Dit veroorzaakte een steekvlam die op hem oversloeg.
 • Kabel geraakt met een reciprozaag
  juni 2021
  Voor het doorzagen van boomwortels werd een reciprozaag gebruikt. Terwijl de medewerker aan het zagen was, raakte hij een onderliggende laagspanningskabel (GPLK). In dit veiligheidsjournaal lees je hoe dit gebeurde en welke acties er nu worden genomen om dit te voorkomen.
 • Onjuist gebruik van een bandenzaag
  juni 2021
  Het toepassen van de juiste werkmethode is ontzettend belangrijk om (bijna) ongevallen te beperken. Dat blijkt uit een incident dat heeft plaatsgevonden bij het gebruik van een bandenzaag. In dit veiligheidsjournaal wordt verteld wat er gebeurde en wat we hiervan hebben geleerd.
 • Bewust Veilig werken
  mei 2021
  We willen allemaal gezond en veilig thuiskomen. Met dit veiligheidsjournaal willen iedereen die voor Van Gelder werkt nogmaals meegeven dat we bewust veilig werken. Kan het werk niet veilig worden uitgevoerd? Dan willen wij dat je stopt met werken.

Veiligheidsjournaals 2020

Hieronder volgen de veiligheidsjournaals die in 2020 zijn verspreid.

Safety Alerts externen

De onderstaande safety alerts hebben wij van externen ontvangen en hebben wij verspreid binnen Van Gelder.