Contractondertekening Van Gelder Midden

Aanleg LARGAS en rotonde N504

Een eerste mijlpaal in een bijzonder project: op dinsdag 4 februari jl. tekenden provincie Noord-Holland en Van Gelder de basisovereenkomst N504. De aftrap naar de aanleg van een inmiddels veel besproken LARGAS-verkeersplein en een rotonde!

‘LAngzaam Rijden GAat Sneller’

Het verkeersplein komt op de kruising Dorpsstraat/Voorburggracht in Noord-Scharwoude. Dit LARGAS-plein (‘LAngzaam Rijden GAat Sneller’) is een oplossing waarbij via het verkeersplein voorrang wordt gegeven aan de hoofdrijrichting. De rotonde komt op de kruising Spoorstraat/Oostelijke Randweg. Een bijzonder project, dat een verbetering van zowel verkeersveiligheid, doorstroming als bereikbaarheid in en rond Noord-Scharwoude biedt.

Eerste mijlpaal: de handtekeningen

Op 4 februari stond de commissiekamer aan de Dreef vol in het teken van project N504. Lindy Molenkamp, directeur B&U, en Bas Vonkeman, regiodirecteur Midden van Aannemingsmaatschappij Van Gelder, plaatsten de handtekeningen onder een veelbelovende samenwerkingsovereenkomst.

Hoge scores en veel waardering

Volgens de Provincie is het Van Gelder zeer gegund: “hun aanpak resulteerde in een zeer hoge score op draagvlak in de omgeving en een bovendien maximale score op hinder en veilige doorstroming. De snelle doorlooptijd, waarbij de N504 doordeweeks toegankelijk blijft, en zeer veel aandacht voor veilige doorstroming (langzaam verkeer en fietsende scholieren) oogstten veel waardering.”

Project Start-Up: ‘samen naar een mooi werk!’

Eerder, in januari, ontmoetten Van Gelder en het N504-team elkaar al voor een zeer geslaagde project start-up (PSU). Wim Erkelens, projectmanager Provincie Noord-Holland: ‘Centraal in de PSU stonden een open en transparante insteek en proactiviteit vanuit beide kanten. Zoek elkaar op als het nodig is, wees open en flexibel! Samen gaan we er vol enthousiasme de schouders onder zetten, om gezamenlijk een mooi werk te leveren. Een werk waar we samen trots op kunnen zijn!’

Verkeersveiligheid, bereikbaarheid en doorstroming

Op 28 april 2020 is het zover: dan start Van Gelder met de aanleg van de LARGAS en rotonde. Naar verwachting kan de weg eind juni al volledig worden opengesteld. Op naar een mooie samenwerking, waarbij partnership én natuurlijk hinderbeperking voor omgeving en weggebruiker centraal staan.