Diagnose-aanhanger moet spanningsuitval voorkomen

Houdt hij het vol of niet? Dat is vaak de vraag bij (hoog)spanningskabels. En als de kabel het vandaag nog doet, is dan te voorspellen of hij binnen een korte tijd storingen gaat ontwikkelen? Om op die vragen het juiste antwoord te geven, beschikt Van Gelder sinds kort over een uniek apparaat. De diagnose-aanhanger kan namelijk in een voorstadium kijken of een probleem in een kabel aanstaande is. De aanhanger is een onderdeel van de meetdienst van Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken.

Teamleider Dennis Langenberg verrichtte deze week voor het eerst werkzaamheden met de aanhanger in Wieringermeer. De verwachtingen zijn hooggespannen. “Met deze meetwagen kunnen we elke oneffenheid in kabels opsporen”, licht Langenberg toe. “Met als doel om spanningsuitval te voorkomen. Want dat kost onze opdrachtgevers vaak veel hoofdbrekens en bovendien geld. Het is een kosten-baten verhaal.”

Om spanningsuitval te voorkomen, wordt de diagnose-aanhanger aangesloten op de te testen kabel. Langenberg: “We kunnen kabels tot wel 60.000 volt testen. Afhankelijk van het type test, de bedrijfscapaciteit van de kabel en de hoogte van de spanning, kunnen we kabels van vele kilometers lang testen. Dat is ongekend in Nederland, maar de markt vraagt er  om. Het is steeds meer een eis van bijvoorbeeld Nutsbedrijven dat beginnende problemen in kabels worden opgespoord.”

Hoge voltages

Van Gelder huurde tot voor kort een dergelijke wagen, inclusief meettechnicus, bij importeur KMT in Werkendam. Begin dit jaar werd besloten tot de aankoop van een eigen diagnosewagen. Langenberg: “Ik heb dit vorig jaar geopperd bij onze directie en ik ben blij dat is besloten om deze investering aan te gaan. Kopen is uiteindelijk goedkoper, want deze wagen gaat tot wel dertig jaar mee en hierdoor kunnen we meer gespecialiseerde klussen aan. Denk aan wind- en zonneparken en industrie waarbij kabels met hoge voltages moeten worden getest. Voor deze projecten draaien wij onze hand niet meer om. We denken echt dat we goede zaken gaan doen met dit nieuwe apparaat, waarbij we de kennis in eigen huis hebben. Daarbij komt dat de aanhanger ook gewoon de normale houdspanningstesten kan uitvoeren. Hij is dus multi-inzetbaar.”

Ingewikkeld rapport

Het werken met de diagnose-aanhanger is een specialistische aangelegenheid, zo weet Langenberg: “Het rapport dat uit de diagnose-apparatuur komt, moet je kunnen lezen en analyseren. Dat is geen eenvoudige klus, want iedere afwijking of ontlading moet je nagaan en kunnen analyseren en van daaruit een advies geven. Best ingewikkeld. We gaan in eerste instantie vier man opleiden om hier mee te werken; Stephan Smit, Joey van de Pol, Dick Rorije en ikzelf. We krijgen een training bij de importeur en bij de eerste analyses gaat er ook een meettechnicus van hen mee het veld in, om ons bij te staan. Ze fungeren dan als een soort hulplijn bij metingen. Het is namelijk erg belangrijk dat de analyse goed gebeurt. Conclusies kunnen immers veel geld kosten of juist opleveren.”

Trein in werking

De komende maanden gaan Langenberg en zijn collega’s veel ervaring opdoen met de diagnose-aanhanger. “We hebben een trein in werking gezet, die nu gaat rijden”, vertelt de teamleider. “Het is aan mij om de beste mensen te verzamelen om dit tot een succes te maken. Daar heb ik heel veel zin in. Grote opdrachtgevers als ABB, Vattenfall en Liander hebben veel klussen op dit vlak. Het is aan ons om te laten zien dat Van Gelder de beste partij is om die klussen te klaren.”