Van Gelder Telecom

Directeur Henri van der Kamp bezoekt Telecom-project

‘Van Gelder-medewerkers werken met passie en vol trots’

Hoe staat het met het vakmanschap, betrokkenheid en de ondernemendheid van de mensen van Van Gelder? Algemeen directeur Henri van der Kamp van Van Gelder legt regelmatig zijn oor te luister op diverse projecten om hier zelf achter te komen. Afgelopen dinsdag bezocht hij, samen met bedrijfsleider Peter Bontekoe van Van Gelder Telecom, een project in Heerenveen.

Van der Kamp werd rondgeleid bij de regiolocatie in Heerenveen. Na een kop koffie in de keet en een inleidend filmpje, was het tijd om naar buiten te gaan. Dat op dat moment de regen met bakken uit de hemel viel, deerde hem niet. Van der Kamp trok de werkschoenen en doorwerkjas aan en deed onder leiding van Bontekoe een rondje Heerenveen. “Hij was met name nieuwsgierig naar hoe wij onze projecten besturen”, legt Bontekoe uit. “Hij wilde weten waar we staan, hoeveel woningen we al hebben aangesloten op het glasvezel en hoe het werk gaat.”

Familiebedrijf

Van der Kamp toonde zich onder de indruk van de inzet van het Van Gelder-personeel. “Ik wist dat ze altijd hard werken, maar het is mooi om met eigen ogen te zien dat ze hun werk met passie en vol trots uitvoeren. Ik ben blij om te ervaren dat onze medewerkers zich als onderdeel van de Van Gelder-familie zien. Als familiebedrijf willen we het liefst iedereen persoonlijk kennen en in zijn kracht zetten. Mooi om te zien dat dat op dit project goed gebeurt.”

Vakmanschap

Na een gesprek met projectleider Wilbert Veen stelde Van der Kamp nog een aantal aanvullende vragen aan de medewerkers over hun werkplezier en vakmanschap. “Bij Van Gelder werken betekent voor veel collega’s veel meer dan gewoon hun uren draaien”, zo licht de directeur toe. “Ik was met name onder de indruk van hun betrokkenheid en de wil om te innoveren. Dus niet bang te zijn om iets nieuws te proberen of in andere oplossingen te denken. Het hoeft niet altijd zo te gaan, zoals het altijd ging. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zelf met goede ideeën komen en kansen zien. Ook het werken met het dashboard blijkt in de praktijk goed te werken. We kregen mooie voorbeelden te zien, van hoe wij onze projecten beheersen. Daar profiteren niet alleen de werknemers, maar ook Van Gelder én onze opdrachtgevers van.”