Glasvezel Vragender Oost Gelre

Glasvezelaanleg gestart in de kernen van Oost Gelre

Nadat ruim 35% van de inwoners van Vragender zich aanmeldde voor een glasvezelaansluiting, werd in juni 2019 bekend gemaakt dat er glasvezel in de kernen van Oost Gelre komt. Oost Gelre is daarbij het tweede gebied in de Achterhoek waarvan de kernen worden verglaasd. Om van start te gaan met de werkzaamheden, werd het werk officieel geopend. Dat gebeurde woensdag 26 februari in Vragender, waar de eerste graafwerkzaamheden werden uitgevoerd door wethouder Marieke Frank en Karl-Heinz van der Made van Van Gelder Telecom.

Trots op de werkgroep

Wethouder Marieke Frank is trots op de werkgroep die in 2012 is samengesteld om glasvezel in de kernen van Oost Gelre mogelijk te maken. “Door de bijzondere samenwerking, hebben de kernen deze zomer glasvezel. Dat is een mooi resultaat. We zijn klaar voor de toekomst. Een snelle en stabiele internetverbinding is steeds belangrijker, omdat we veel meer online zijn. We hebben meer internet nodig. Ook voor de toekomst van agrariers en in de zorg is een goede internetverbinding onmisbaar.”

Glasvezel in de kleine kernen

Karl-Heinz van der Made bedankt alle ambassadeurs en klanten die de glasvezelaanleg in de kernen mogelijk hebben gemaakt. “Vorig jaar hebben we besloten om glasvezel in de kleine kernen aan te leggen. Als één van de eerste wordt glasvezel nu in de kleine kernen van Oost Gelre aangelegd.”

Van Gelder Telecom voert de werkzaamheden in dit gebied uit. In Harreveld worden op dit moment de laatste woningen geschouwd. Na de start van de graafwerkzaamheden in Vragender, vinden de civiele werkzaamheden in Lievelde, Harreveld, Zieuwent en Mariënvelde plaats. In april worden de eerste huisaansluitingen in Vragender gerealiseerd. Naar verwachtingen zijn eind augustus 2020 alle woningen op het glasvezel aangesloten.