Verkeerstechniekproject Nederland

Grootste verkeerstechniekproject van Nederland opgeleverd

‘Dit werk doe je niet met twee busjes’

Een super grote klus. Zo omschrijft projectleider Piet de With van Van Gelder Verkeerstechniek het werk aan het Hofplein in Rotterdam. “Ik denk het grootste verkeerstechniekproject in de geschiedenis van Van Gelder”, zo verwoordt De With de omvang van het werk.

De With werkt inmiddels vier jaar voor Van Gelder, waar hij het mede door de korte lijntjes, goed naar de zin heeft. Maar het werk aan het Hofplein vergde wel de nodige inzet en gedrevenheid van alle mensen.

“Negentig masten, 150 armaturen en 35 kilometer getrokken kabel”, somt hij moeiteloos op. “Drie kruispunten waar we de verkeersregelinstallaties (VRI) hebben aangebracht. Inclusief de rotonde bij de vijver waar dronken Feyenoordsupporters altijd inspringen en waar ook nog een tram kruist. Het is de kruising met maar liefst 77 aangestuurde richtingen middels een verkeersregelautomaat. Deze is geleverd door Ko Hartog en geplaatst door ons.”

Verkeerstechniekproject Nederland

Randvoorwaarden

En dat werk werd meer dan goed uitgevoerd door uitvoerder/monteur Glenn Damas, zo meent De With. “Hij trok de dagelijkse kar en zorgde dat iedereen op de juiste plek stond, dat al het benodigde materiaal aanwezig was en dat iedereen deed wat hij moest doen. Er waren veel randvoorwaarden aan dit project, omdat er meerdere zaken waren, waar rekening mee moest worden gehouden. Denk aan vervuilde grond, winkeliersverenigingen, toezichthouders, de RET en hulpdiensten. Dit werk doe je nu eenmaal niet met twee busjes.”

Korte lijntjes

“Dit werk ging echt dag en nacht door”, vervolgt De With. Hij werkt inmiddels vier jaar voor Van Gelder, waar hij het mede door de korte lijntjes, goed naar de zin heeft. “Ik bouw voornamelijk installaties in binnensteden en loop inmiddels 21 jaar in Rotterdam. Het werk aan de Coolsingel is een prachtige klus, waar Van Gelder goede sier mee maakt.”