Koning Willem-Alexander opent nieuw publieksgebouw De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een prachtig nieuw publieksgebouw. Vorige week opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe Park Paviljoen.

Het Park Paviljoen was voor Van Gelder een project waar we met vakmanschap en passie aan hebben gewerkt. Het Nationale Park De Hoge Veluwe wilde het bezoekerscentrum, inclusief het omliggende terrein veranderen in ‘een open plek met duurzame faciliteiten’. Uitgangspunt hierbij was dat alle nieuwe voorzieningen een eenheid moeten vormen met het landschap. Samen met Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Antea Group vormde Van Gelder het bouwteam dat de buitenruimte rondom het nieuwe gebouw heeft ingericht.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor Van Gelder omvatten het gehele ontwerp en de uitvoering van de herinrichting. Hieronder vielen het parkeerterrein, het evenemententerrein en de speelvoorzieningen. Het gehele ontwerp is klimaat- en toekomstbestendig. Zo hebben we ervoor gezorgd dat het regenwater direct wordt geïnfiltreerd in de bodem. Daarnaast zorgt halfverharding van het parkeerterrein ervoor dat het lang mee gaat en tegelijkertijd goed in de omgeving past. Het nieuwe Park Paviljoen vormt nu een mooie eenheid met het landschap.

Duurzaamheid

Bij Van Gelder ondernemen we duurzaam en maatschappelijk verantwoord. Daarom zijn wij partner van Stichting Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Van Gelder voelt zich verbonden met Gelderland. Veel projecten bij ons bevinden zich op de Veluwe, het is zeg maar het hart van ons werkgebied. Met deze duurzame investering in de natuur willen wij er aan bijdragen dat het park in stand wordt gehouden.

Meer informatie over dit project vind je hier.