Rijkswaterstaat verleent opdracht aan Van Gelder voor Groot Variabel Onderhoud

In 2018 gaat Van Gelder het groot variabel onderhoud (GVO) aan het hoofdwegennet van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid uitvoeren. Tijdens een Award Meeting op 20 december verleende Rijkswaterstaat definitief de opdracht aan Van Gelder.

De contracten werden ondertekend door Mink Jaap Ypma (directeur Integrale Projecten Aannemingsmaatschappij Van Gelder) en Suzan Vos (portfoliomanager Rijkswaterstaat)​.

Best Value

Voor de eerste keer werd door Rijkswaterstaat het GVO onder Best Value aanbesteedt. Daarbij krijgt de opdrachtnemer meer ruimte om een project naar eigen inzicht uit te voeren dan bij andere contractvormen. 

Het wegennet heeft periodiek onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van het asfalt en onderhoud aan kunstwerken zoals viaducten. Deze werkzaamheden vallen onder het GVO West-Nederland Zuid en vinden plaats in de provincie Zuid-Holland.

De werkzaamheden van het GVO duren meestal relatief kort en zijn in omvang kleiner dan reconstructies en de aanleg van nieuwe wegen. Maar de vele kleinere projecten maken het GVO wel tot één van de grootste projecten van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid.