Nieuwe duurzame boormachine Van Gelder

Van Gelder breidt boorvloot uit

De boorvloot van Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken is deze week uitgebreid met een nieuw exemplaar. Het betreft de 20 tons Tracto die in Duitsland is gekocht. De boormachine werd deze week voor het eerst ingezet op een project in Heerde, waar Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken voor Van Gelder Telecom boringen in het buitengebied verzorgt.

Volgens afdelingsmanager Jeff Meerman van Van Gelder is de 20 tons Tracto een mooie aanwinst voor het bedrijf. “Met deze machine kunnen we heel goed onze opdrachtgevers in het middensegment bedienen. Het is de perfecte machine om gestuurde boringen mee te doen. Daarnaast is het ook nog eens de meest duurzame boormachine die er te vinden is in zijn klasse. Daar zijn we dus erg content mee.”

Zonnetje

De boormachine was nog maar twee weken in bezit van Van Gelder en kon toen al worden ingezet op het project in Heerde. Meerman: “Dat was eigenlijk toeval, het was gewoon het eerstvolgende werk. We doen hier een drietal boringen en we hebben er nog maar een paar dagen mee gewerkt, maar zien nu al dat hij werkt als een zonnetje. We kunnen hier langer mee boren en ook grotere bundels/buizen mee intrekken.”

Nieuwe duurzame boormachine Van Gelder

Capaciteit

Voordeel voor de opdrachtgever is volgens Meerman de verhoging van de capaciteit. “We zijn blij dat we met deze nieuwe boormachine onze capaciteit hebben kunnen verhogen om zo de markt in de toekomst nóg beter te kunnen bedienen. In totaal hebben we bij Van Gelder nu drie negentonners, één 15 tonner, één 20 tonner en één 45 tonner. Daarmee kunnen we voor onze opdrachtgevers alles doen op het gebied van kabels en leidingen in gas, water, telecom, stadverwarming en persriool.”