Van Gelder innoveert

Van Gelder innoveert en investeert

Van Gelder heeft haar investeringsbudget verdubbeld om klaar te staan voor een schone, klimaatneutrale wereld. Met vier miljoen euro investeringsbudget in 2019 is de materieelvloot uitgebreid en vernieuwd om zo optimaal voorbereid te zijn op projecten in de toekomst.

Vanuit duurzaamheid wordt gekeken naar zaken als milieuzones, verbruik, CO2-uitstoot en euronormering. Van Gelder is continue aan het kijken hoe ze haar vloot kan verduurzamen. Ze wil voorop lopen als het gaat om innovatie, efficiëntie en verduurzaming. Afgelopen jaar zijn o.a. drie boormachines, vier asfaltvrachtwagens, vier nieuwe kranen, shovel, dieplader en één elektrische minigraver aangeschaft.

Eco-digger

Door de inzet van elektrische kranen en machines wordt fors geïnvesteerd in de reductie van uitstoot en geluid. Ook wordt gekeken naar efficiëntieverhoging door de keuze van bepaalde machines, eventuele opties en/of aanpassingen. In Betondorp Amsterdam is onlangs een nieuwe graafmachine, de eco-digger, geïntroduceerd. De volledig elektrische graafmachine wordt ingezet aan de boven- en ondergrondse infrastructuur. Door de inzet van deze elektrische graafmachine wordt de uitstoot van dieselmachines beperkt en wordt geluidsoverlast zo veel mogelijk verminderd. Van Gelder is de eerste van Nederland die deze machine inzet.

Onderscheidend

Van Gelder voert meerdere grote wegenwerken uit in verschillende projecten, vanuit de zogenaamde Samenwerkingsovereenkomsten (SOK). Van Gelder wil samen met haar opdrachtgevers aan de lat staan om klimaatdoelstellingen te realiseren. Ze is specialist in het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte in combinatie met het innoveren en verduurzamen. Daardoor is Van Gelder onderscheidend in projecten.

Kansen

De vraag naar energietransitie, duurzaamheid en een betere mobiliteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Vanuit haar ervaring, ondernemingszin en vakkennis kijkt Van Gelder naar kansen om innovatie toe te passen en nieuwe technologieën te omarmen. Van Gelder is een aannemer die, met ruim 1200 werknemers, boven- en ondergrondse infrastructuur realiseert. Van Gelder wil projecten realiseren door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering.