Van Gelder maakt waterberging voor appartementencomplex

Op donderdag 8 maart is de bouw van elf appartementen aan de Munnikenweg in ’t Harde op feestelijke wijze gestart. Wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg en Coenraad van de Poll van Van de Poll Vastgoed hebben het eerste gat gegraven voor de aanleg van de nieuwbouw van appartementencomplex ‘Poshuys’. Van Gelder heeft daarin ook een rol.

“Eindelijk een nieuwe invulling voor de Poshuislocatie en een goede: een beperkt aantal huurappartementen, veel groen en een open waterberging van 3000 m3. Hiermee hebben we een goede oplossing voor overvloedige regenbuien op ’t Harde”, aldus de tevreden wethouder Wessel. Van Gelder is verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van die waterberging.

Volgens de wethouder is er geluisterd naar de wens van omwonenden en gekozen voor kwaliteit. De nieuwbouw biedt een stedenbouwkundige waardevolle versterking van de Munnikenweg: “Het nieuwe appartementengebouw bestaat uit elf wooneenheden in vier bouwlagen. Oorspronkelijk hadden we het plan om twee appartementengebouwen te realiseren, met 25 appartementen en vier grondgebonden woningen. Na overleg met de buurt, over de plannen, is voor de huidige oplossing gekozen.”

Van de Poll Vastgoed is een zelfstandige vastgoedbelegger in vrije sector huurwoningen. In het project ‘Poshuys’ worden elf appartementen met royale balkons gerealiseerd. Er is aandacht voor wooncomfort; door het toepassen van complete keukens en duurzaamheid en door het aanbrengen van circa 45 zonnepanelen op het dak van het complex.

Klik hier voor meer informatie over de verhuur.