Van Gelder schuift aan bij staatssecretaris Mona Keijzer

Van Gelder schuift aan bij staatssecretaris Mona Keijzer

Het waren niet alleen de wethouder, gedeputeerde en ondernemers die zich maandag 15 juni in Zwolle verzamelden in het kader van de Regio Zwolle Brigade. Marijke Mulder en Annemarie Bakker van de afdeling P&O van Van Gelder waren namelijk ook uitgenodigd. Ze schoven in Perron038 aan bij het rondetafelgesprek met staatssecretaris Mona Keijzer van economische zaken.

De staatssecretaris toonde zich onder de indruk van de positieve geluiden die Van Gelder laat horen in een toch wel lastige tijd. Onderwerp van gesprek was namelijk het traject dat Van Gelder heeft opgestart om twaalf nieuwe monteurs te werven en op te leiden. Zes voor Verkeerstechniek en zes voor Kabel-, Leiding- en Montagewerken.

Interessant initiatief

“Ondanks deze onzekere coronatijd investeert Van Gelder in het menselijk kapitaal”, zo vertelde Mulder aan Keijzer. “We hebben uitgelegd wat we precies doen en met welk doel. Niet alleen zij, maar ook de andere gesprekspartners vonden het een interessant initiatief. Keijzer gaf aan blij te zijn dat Van Gelder wil investeren in een goede opleiding voor toekomstige monteurs voor Van Gelder.”

Loopbaan voor de toekomst

Van Gelder biedt mensen met affiniteit voor de techniek echt een loopbaan voor de toekomst, zo vindt Mulder. “En dat is ook nodig, want het is niet alleen lastig om goed personeel te vinden, maar ook zaken als corona en stikstof maken het werk er niet gemakkelijker op.” De Regio Zwolle Brigade werd onlangs opgericht om ondernemers in moeilijke tijden te ondersteunen. Ook Keijzer gaf aan het belangrijk te vinden dat de overheid moet blijven investeren in het MKB. Mulder deelt die gedachte. “Daarom waren we ook zo blij dat we waren uitgenodigd voor het gesprek. Het is belangrijk om juist in mindere tijden te blijven investeren. Helemaal in het vinden van de juiste mensen.”

Meer aandacht

Mulder meent dat Van Gelder soms wat bescheiden is in haar voorkomen. “Maar hier mogen we best trots op zijn. Inmiddels zijn er al tien kandidaten gevonden die door gaan naar een tweede gesprek. Vier van hen zijn inmiddels al door naar een testdag in ons eigen opleidingscentrum Gelderpoort. Een mooi succes, waarin wij blijven investeren in nieuw talent en voor de lange termijn medewerkers aan onze organisatie willen binden. Fijn dat het nu onder de aandacht van de landelijke politiek is gebracht.”