Amsterdam kiest Van Gelder voor duurzame bestrating

Betonnen bestrating met een hoog percentage gerecycled materiaal. Daar heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder, in samenwerking met Struyk Verwo Infra, punten mee gescoord bij de gemeente Amsterdam. Sterker nog, daarmee heeft Van Gelder de aanbesteding (op beste prijs-kwaliteitverhouding) voor de herinrichting van de Comeniusstraat-Oost gewonnen.

Betonketen

De aanbesteding werd gewonnen op basis van criteria die voortvloeien uit principes van de Betonketen. Dat is een duurzaamheidsnetwerk waar de gemeente Amsterdam en Van Gelder al vanaf het begin deel van uitmaken. De Betonketen heeft als doel om bij civiele projecten betonmaterialen te verduurzamen. Waarom? Omdat beton als bouwmateriaal één van de grotere milieubelasters is, door de grote hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van nieuw beton.

Belangrijk bij de aanbesteding van de Comeniusstraat-Oost was dan ook om betonnen bestratingsmaterialen aan te bieden met een zo laag mogelijke milieu-impact (MKI-waarde). Dat is dus gelukt. Van Gelder is blij met de nieuwe opdracht en zal de komende maanden met gepaste trots een bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van de stad Amsterdam.