Contract HOV2-project getekend

Sinds donderdag 26 oktober is het een feit. Aannemingsmaatschappij Van Gelder gaat in opdracht van de gemeente Eindhoven de kruising Montgomerylaan aanpakken. Voor dat HOV2-project in Eindhoven werkt Van Gelder samen met civiele bouwer Mobilis. De handtekeningen onder het contract werden gezet door Eugenie Bruins (gemeente Eindhoven), Michel Schwarte (Van Gelder) en Jan de Jong (Mobilis).

Het project heet officieel ‘HOV2-kruising Montgomerylaan-Ring’. Die kruising is nu gelijkvloers en wordt aangepast naar een ongelijkvloerse kruising. Daarbij blijft de Montgomerylaan op dezelfde hoogte, maar wordt de Ring verdiept. Dit is besloten om het verkeer in betere banen te kunnen leiden. Op de Ring heeft het autoverkeer straks prioriteit en op de Montgomerylaan het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV). Het fietsverkeer profiteert ook van de prioriteit van het HOV.

Van Gelder start volgend jaar maart met de werkzaamheden. De oplevering van het project staat gepland in april 2020. Meer info over het project is te vinden op de site van gemeente Eindhoven.