Een race tegen de klok

De reconstructie van de N359 bij Lemmer. Een klus die Van Gelder eigenlijk helemaal niet zou gaan doen. Maar door omstandigheden kwam de opdracht toch bij Van Gelder terecht, alleen wel met twee maanden vertraging. Een plan van 6,2 miljoen euro met als einddatum 1 juni 2018.

En die einddatum ziet projectleider Michiel Vinckers als een uitdaging. “Er zit een flinke tijdsdruk op ja”, zegt hij. “We zijn ook nog in overleg met de provincie, met de vraag of ze een aantal randvoorwaarden/eisen die op tafel liggen kunnen laten vallen. Zo mogen wij bijvoorbeeld maar zes weekenden en zes nachten werken”, legt Vinckers uit. “Dat komt omdat het hele project nogal gevoelig ligt in de omgeving. Bovendien is de doorgaande route een belangrijk item. Deze weg wordt door velen gezien als de ‘poort van Friesland’.”

  

 

 

 

 

Maar wat moet er in die relatief korte tijd nou eigenlijk gebeuren? Een greep uit de werkzaamheden: de verbreding van een aantal wegen, nieuwe geluidswallen en nieuwe fietspaden. Maar ook de aanleg van duikers, verkeersregelinstallaties, openbare verlichting en nieuwe asfaltering.

Vinckers hoeft met zijn team de klus niet alleen te klaren: “We werken samen met onze eigen afdeling Verkeerstechniek en met F.L. Liebregts. Zij doen het grondwerk. Zo houden we de risico’s beheersbaar. En hopelijk kunnen we dan de dertig procent van de tijd die we zijn kwijtgeraakt alsnog goedmaken.”