Herinrichting knooppunt Vijfsluizen officieel afgerond

Opdracht geslaagd. Dat kunnen we wel zeggen over de herinrichting van het knooppunt Vijfsluizen, één van de hoofdverbindingswegen tussen de gemeenten Vlaardingen en Schiedam en de A4. Een knooppunt dat dagelijks tienduizenden voertuigen verwerkt, waarvan een groot deel vrachtverkeer. En een gebied dat ook nog over een metro- en busstation beschikt en waar zich duizenden fietsers en voetgangers bewegen. Kortom, geen gemakkelijke omgeving om een volledige reconstructie uit te voeren, waarbij al het verkeer ook nog eens zoveel mogelijk moest blijven doorrijden. Maar het is gelukt.

Het knooppunt Vijfsluizen kan nu meer verkeer aan waardoor de doorstroming er aanzienlijk op vooruit is gegaan. En ook zeer belangrijk: de omgeving is blij met de wijze waarop het werk is gerealiseerd en hoe ze op de hoogte zijn gehouden van de voortgang. Allemaal te danken aan het bouwteam dat Aannemingsmaatschappij Van Gelder vormde met de twee opdrachtgevers, de gemeenten Vlaardingen en Schiedam. In nauw overleg met de ondernemers, de nood- en hulpdiensten en vervoersbedrijf RET heeft Van Gelder na veel passen en meten (en af en toe wat verkeershinder) de werkzaamheden kunnen afronden.

Om dat te vieren onthulden wethouder Marcel Houtkamp (Schiedam) en wethouder Ruud van Harten (Vlaardingen), samen met directeur Leendert Ripping van Aannemingsmaatschappij Van Gelder, op 23 november de laatste twee tegels in het project, waarin symbolisch de goede onderlinge samenwerking werd benadrukt. Voor de direct aanwonenden was een leuke attentie geregeld als dank voor het geduld en het begrip voor de overlast. Voor de fietsers en voetgangers werd er koffie, thee en chocolademelk geschonken en werden er gratis fietslampjes uitgedeeld.