Internationaal gezelschap bezoekt A4

Internationale studenten en professoren van de Technische Universiteit Delft hebben afgelopen zondag een bezoek gebracht aan het project op de A4. Dat gebeurde tijdens de weekendafsluiting van het stuk snelweg tussen Roelofarendsveen en Leiderdorp. Zij konden meteen de nieuwe inline paver van Van Gelder bewonderen.

Het eerste deel van het programma vond plaats in het steunpunt van Rijkswaterstaat, nabij de aansluiting N11-A4. De kwaliteitsdienst en het projectteam van Van Gelder gaven een presentatie over asfalt, inline-paving en de bijbehorende kwaliteitsborging. Vervolgens kon het gezelschap dat dus in de praktijk gaan ervaren.

Met een bus werden ze naar de indrukwekkende asfaltverwerkingslocatie gebracht. Op dat moment was de ‘inline-pave-trein’ van Van Gelder de tweelaags ZOAB aan het aanbrengen op de A4. Vervolgens werd er uitleg gegeven over het productieproces en de kwaliteitscontrole. Met name het logistieke aspect, de nauwkeurige verwerking en de grote aandacht voor kwaliteit wekte interesse bij de deelnemers uit onder meer Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Uit gesprekken bleek wel hoe bijzonder deze verwerkingsmethode is en waar wij als relatief klein land en als Aannemingsmaatschappij Van Gelder groot in kunnen zijn. Samen sterk in infrawerk.