Van Gelder bouwt nieuwe asfaltcentrale in Nijkerk

“Efficiënter, duurzamer en nóg beter asfalt”

 Hij kwam kort nadat de bouw van de Asfalt Centrale Nijkerk gereed was. En hij is er, als het goed is, ook weer bij als de nieuwe centrale waarschijnlijk in 2023 haar deuren opent. Abel Jakobs (58), door ingewijden ook wel Mister Asfalt genoemd, werkt al 34 jaar bij Van Gelder. Het asfalt heeft na al die jaren geen geheimen meer voor hem. Begonnen als kleefauto chauffeur en zich opwerkend via assistent voor de winterrevisie; shovelmachinist; chef installatie en tenslotte bedrijfsleider, heeft Abel inmiddels de mooiste baan die hij zich kan wensen.

asfaltcentrale Nijkerk

Nog steeds is het hard werken, maar niet meer zo gek als in die beginjaren. “Toen was ik geen avond voor tien uur thuis en at ik bijna elke dag patat”, lacht hij. “We hebben hele drukke tijden gehad, maar nu zitten we in de wat rustiger jaren.” De ACN was een samenwerking van Van Gelder en de BAM. Het was in 2014 dat de BAM besloot om uit de samenwerking te stappen. Van Gelder ging alleen door.

Stikstof

Het waren goede jaren, waarin de centrale bijkans overuren draaide. Abel: “We zijn gewend van oudsher om boven de 200.000 ton per jaar te produceren. Dat hebben we in 2016 voor het laatst gehaald. De jaren daarna liep het terug van 170.000 ton en vorig jaar produceerden we 146.000 ton. Dit jaar hopen we 80.000 ton te halen. Voor 2021 verwachten we nog dat het niet heel veel beter wordt. Dat komt omdat er te weinig werken op de markt vrijkomen. Alle grote projecten liggen stil vanwege stikstof of PFAS, denk aan de grote projecten rondom Hoevelaken en Utrecht. Deze moeten straks opnieuw op de markt komen, dus daar is het wachten op.”

Keuze

Wanneer de grote projecten vrijkomen, is landelijk een productie van wel tien miljoen ton nodig. Abel: “De wegen in Nederland zijn best goed, maar hebben een keer onderhoud nodig. Dat er werk aankomt, is voor ons duidelijk. Asfalt heeft nu eenmaal een beperkte levensduur.” De ‘oude’ centrale in Nijkerk loopt op zijn eind. Vandaar dat al in 2017 de eerste gesprekken plaatsvonden over de realisatie van een nieuwe asfaltcentrale. Abel: “Eerst oriënterend, want pas begin 2019 kreeg het vaste vormen. Ook de vergunningsaanvraag loopt. Onze technische commissie buigt zich momenteel over de keuze van de leverancier.”

Duurzaam

Mocht er een nieuwe centrale komen, dan wordt de inzet van de oude centrale langzaam afgebouwd. Abel: “Daar werken we nog met één droge mengtrommel, maar in de nieuwe centrale combineren we een mengtrommel met een paralleltrommel. Op die manier produceren we efficiënter en vooral duurzamer. We kunnen dan hogere percentages recycling asfalt produceren. We maken gebruik van gereinigd teerhoudend asfaltgranulaat uit de thermische reinigingsinstallatie in Rotterdam. Dat zijn mengsels die wel tot honderd procent recycling benaderen. Daarnaast wordt in de nieuwe centrale gebruikgemaakt van het afzuigen middels tegenstroom. We gaan dus voor efficiënter, duurzamer en nóg beter asfalt.”

asfaltcentrale Nijkerk

Scoren

Opdrachtgevers kiezen volgens Abel graag voor de Asfaltcentrale van Van Gelder vanwege meerdere redenen. “Als eerste en belangrijkste leveren wij gewoon kwalitatief heel goed asfalt”, meent hij. “Het werk wordt vaak gegund op basis van prijs en kwaliteit, daar zijn we blij mee en dat biedt kansen. Ten tweede scoren we ook heel goed op duurzaamheid. Onze mengsels hebben een hoog recycling percentage. Ten derde beschikken we bij Van Gelder over bijzonder kundige en ervaren medewerkers. Ik ben echt heel trots op mijn team in Nijkerk. We werken onderling heel goed samen en hebben alles voor elkaar over. Dit is echt een gouden team. En daar profiteren onze opdrachtgevers van.”

doorEugénie de Kreij Civiel