De gezondheid van collega's, opdrachtgevers, samenwerkingspartners en relaties is voor Van Gelder topprioriteit. Zeker ook in tijdens van corona. Op deze pagina vind je recente informatie over het corona beleid van Van Gelder. Deze informatie is ook via diverse andere kanalen beschikbaar gemaakt voor onze interne en externe collega's.

Van Gelder Groep houdt zich aan de regels zoals deze opgesteld zijn door de overheid. Dit betekent concreet:

Bij bijeenkomsten of vergaderingen met 20 of meer deelnemers, maken we gebruik van de CoronaCheck-app. Dat doen we omdat we iedereen een veilige werkomgeving willen bieden. Dat betekent dat je deel kunt nemen aan een bijeenkomst als je volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud kunt overleggen. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan vragen we je om vooraf een zelftest te doen.

Zelf corona (gehad) of iemand in je omgeving besmet?
We hebben al een aantal vragen gekregen over wanneer een medewerker die zelf corona heeft gehad weer aan het werk mag en hoe te handelen wanneer een medewerker in zijn/haar directe omgeving iemand kent die vermoedelijk corona heeft of positief getest is op corona. Hiervoor hanteren we de volgende richtlijnen:

  • Als een collega corona heeft gehad mag hij of zij pas een werklocatie van Van Gelder betreden 48 uur nadat deze collega door een arts of de GGD genezen is verklaard. Uiteraard altijd na overleg met de leidinggevende en P&O. Betreffende collega kan natuurlijk wel al eerder vanuit huis werkzaamheden verrichten.
  • Heb je iemand in je directe omgeving die (vermoedens van) corona heeft? Dan zijn er twee mogelijkheden:
    1) Indien de behandelend arts of GGD bewegingsbeperking (quarantaine) oplegt volg je deze instructie op en werk zoveel als mogelijk vanuit huis
    2) Indien er geen bewegingsbeperking is opgelegd door de behandelend arts of GGD en zijn er geen klachten dan kun jij gewoon naar je werk. Zodra zich (lichte) ziekteverschijnselen voordoen blijf je thuis en meld je dit bij je leidinggevende, P&O en via  

Van Gelder blijft de situatie nauwlettend volgen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en updates, adviseren wij jou deze website regelmatig te checken.