Nieuwe viaduct opengesteld bij tussentijdse opening Kempenbaan-West

Het project Kempenbaan-West begint al mooie vormen aan te nemen. Hoewel de einddatum pas op oktober staat, is er al een tussentijdse opening. Het viaduct, inclusief de nieuwe toe- en afritten zijn klaar. Hierdoor is de bereikbaarheid van Veldhoven al sterk verbeterd. Het werk wordt uitgevoerd door de combinatie Van Gelder-Mobilis.

Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant en gemeente Veldhoven waren aanwezig bij de opening, waar stilgestaan werd bij het vele werk dat al verricht is en het nieuwe viaduct dat wordt opengesteld.

A67

Combinatie Van Gelder-Mobilis is verantwoordelijk voor het maken van de nieuwe aansluiting op de snelweg. Medio 2020 is gestart met de bouw van het nieuwe viaduct over de Rijksweg A67, waarna de verbreding van de Kempenbaan West volgt. Het westelijke deel van de Kempenbaan wordt verbreed naar 2×2 rijstroken en er komt een middenberm en geluidschermen. Daarnaast komt er ook een fietspad aan de zuidzijde van de Kempenbaan.

Provinciale weg

De combinatie heeft ook een gedeelte van de provinciale weg aangelegd: de N69. Al het GWW-werk heeft Van Gelder voor zijn rekening genomen, Mobilis heeft de kunstwerken gemaakt. Na deze openingshandeling gaat de nieuwe aansluiting op de snelweg open.

‘Drielandenpunt’

De drie beheergroepen van dit project, Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeente Veldhoven, komen elkaar precies op twee plekken tegen op het hele project. Op één plek daarvan, komt een paaltje. “Net als het drielandenpunt”, vertelt omgevingsmanager Margreet Tonen. “Dat paaltje werd bij de openingshandeling op 30 juni onthult door de betrokken partijen, waarbij een elektrische knijperauto werd ingezet. “Een mooie herinnering aan een uniek project.”

De verwachting is dat de werkzaamheden aan de Kempenbaan en de nieuwe aansluiting op de A67 eind oktober 2021 klaar zijn.

 

doorAnnerieke van der Hulst Infra