Officiële start aanleg glasvezelnetwerk Marslanden Zwolle

Van Gelder Telecom kan beginnen aan een mooie klus. Het aanleggen van een supersnel glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Marslanden B t/m F in Zwolle. Op 19 september ging symbolisch de schep in de grond voor de officiële start van dit project.

Dat gebeurde onder toeziend oog van wethouder René de Heer van gemeente Zwolle. Hij gaf het startschot samen met Erwin Kempink van Van Gelder, Johan Land van GBL ict, Marcel Admiraal van HZ Automatisering, Jan ter Horst van Bévédé, Marcello Simone van Simorix, Rinke Beverwijk van Ondernemersclub Marslanden en Matthijs Platvoet van Blue Fiber.

Upgrade

Van Gelder Telecom realiseert het glasvezelnetwerk in opdracht van Blue Fiber, dat in juli 2017 al een netwerk op Marslanden G heeft aangebracht. Op Marslanden B t/m F maken de meeste ondernemers nu nog gebruik van internet via ADSL. Tijd voor een upgrade dus.

Veel Zwolse bedrijven hebben inmiddels een intentieverklaring bij Blue Fiber aangeleverd en worden kosteloos aangesloten. Bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen tijdens de realisatie van het glasvezelnetwerk nog kosteloos instappen. Deze bedrijven betalen alleen abonnementskosten. Ondernemers kunnen rechtstreeks met Blue Fiber contact leggen of met de vijf Blue Fiber partners.

Het glasvezelnetwerk wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.