Prinses Ariane Windpark

Jelle Visser is trots op integrale aanpak Prinses Ariane Windpark

‘Dit lukt alleen met goede mensen om je heen’

Het nieuw aangelegde Prinses Ariane Windpark in de Wieringermeer is een huzarenstukje. Het park bestaat uit 82 windmolens die samen voldoende elektriciteit opwekken om 370.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Een uniek en uitdagend project van Vattenfal, integraal opgepakt door Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken, Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder Telecom. Het is het grootste wind op landpark van Nederland.

In dit project werkten de verschillende Van Gelder werkmaatschappijen samen en waren ze onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van de parkwegen, de kraanopstelplaatsen, het leveren en aanleggen van de parkbekabeling inclusief inkoopstations en voor de glasvezelverbindingen. Naast Van Gelder waren ook de nevenaannemers, molenbouwer en fundatiebouwer werkzaam voor de realisatie van het windmolenpark met de prachtige naam Prinses Ariane Windpark.

Supermooi project

Volgens projectmanager Jelle Visser van Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken is Van Gelder bij uitstek de aannemer die een duidelijke koers heeft ingezet om voorop te lopen in de energietransitie. “Van Gelder ziet het als haar taak om als toonaangevende innovatieve aannemer voorop te lopen in de markt. En daarbij integraal werken aan te nemen. Dit was een supermooi project, waarin we veel zelf hebben uitgedokterd en het echt samen hebben uitgevoerd. Als ik nu aan kom rijden vanaf de Afsluitdijk, zie ik met helder weer al de contouren van de hele lijn van molens die we samen hebben gebouwd. Daar ben ik best een beetje trots op.”

Prinses Ariane Windpark
Jelle Visser met zijn team

Vakmanschap

Visser was namens alle verschillende werkmaatschappijen van Van Gelder het aanspreekpunt van Vattenfal. Hij coördineerde het integraal samenwerken met de boorafdeling, Telecom en montage. “We moesten een compleet pakket oppakken met elkaar. Dat lukt alleen met goede mensen om je heen. We wilden iedereen op een zo hoog mogelijk level laten presteren en dat is gelukt door al het vakmanschap en de gedrevenheid. We werkten met vakmensen die in een hecht team hard voor elkaar wilden werken. Het was een vermoeiend, maar ook heel bevredigend project, waar ik met veel plezier aan terugdenk.”

doorEugénie de Kreij Infra