sluizen Neder-Rijn en Lek

Van Gelder vernieuwt sluizen in de Neder-Rijn en Lek

‘Elk draadje en snoertje is door ons vervangen’

Een groot project dat onlangs is afgerond, zijn de sluizen van Amerongen, Driel en Hagestein. In opdracht van Siemens – die deze opdracht uitvoerde voor RWS – verzorgde Van Gelder Verkeerstechniek de complete installaties op deze sluiscomplexen. In 2017 werd gestart, eind 2020 moet het werk, met een aankoopsom 4,3 miljoen euro, afgerond zijn. Ondertussen legde Van Gelder Telecom het glasvezelnetwerk aan als onderaannemer voor Van Gelder Verkeerstechniek.

De drie stuwcomplexen in de Neder-Rijn en Lek worden ook wel de ‘kraan van Nederland’ genoemd. Ze zorgen niet alleen voor een goede waterverdeling, maar ook dat de schepen altijd veilig kunnen passeren. Veiligheid staat voorop en dat betekende dat de werkzaamheden aan de drie sluizen telkens gepland werden tijdens een buitendienststelling van een maand. Strakke deadlines, die meteen bij aanvang van het project al voor stress zorgden.

sluizen Neder-Rijn en Lek

Pittige klus

“Dat Van Gelder Verkeerstechniek dit unieke project heeft mogen doen en tot een goed einde heeft gebracht is heel positief en straalt mooi uit naar mogelijke volgende opdrachten”, vertelt uitvoerder Gijs Nell. “Het was niet alleen een mooi, maar vooral ook leerzaam project. In het begin hadden we een achterstand opgelopen, die we moesten inlopen. Die achterstand kwam omdat we de grootte van het project hadden onderschat. Dat opgeteld met een personeelstekort maakte dat het een pittige klus was. Maar we hebben het tot een goed einde gebracht en veel ervaring opgedaan. Er zijn immers nog veel meer sluizen in Nederland, en daar willen we als Van Gelder Verkeerstechniek verder in.”

Veel geleerd

Ontwerpleider en interim projectleider Dick Jans spreekt van een technisch werk, waar veel is geleerd. “Dit was een infrastructureel werk waarbij we van A tot Z alles hebben gedaan in een omgeving waar je normaal niet komt. We moesten met meerdere partijen werken in erg korte periodes en op een paar vierkante meter. Tevens moest er veel gebruik gemaakt worden van scheepvaartdiensten om werkzaamheden te kunnen uitvoeren of materiaal/materieel te plaatsen. Aan sommige dingen kon je niet beginnen, als de ander nog niet klaar was. Zo was je in een tunnel onder de sluis aan het werk en even later was je boven de stuw in de machinekamer bezig, waar dus weer hele andere omstandigheden waren voor het werk. Het was een lastige omgeving, maar door goed samen te werken, zijn we daar zo goed als mogelijk mee omgegaan.”

Piek

De totale renovatie van de drie stuwcomplexen bestond uit het vervangen van de technische installaties en beweegbare delen van de stuwen en sluizen, het repareren van de betonconstructies en het schilderen van de complexen. Voor Van Gelder bestond dit uit het vervangen van de verschillende systeemkasten en bekabeling en ook van de machinerie. Het betrof de volgende systeemdelen: brandmeld-, beveiliging- CCTV-, Laagspanning-, licht en Kracht-, Openbare verlichting-, Inbraak-, scheepvaartseinen-, communicatie-, praatpalen-, niveaumetingen en het glasvezelnetwerk. Nell: “Gemiddeld waren we met tien man aan het werk, maar tijdens de piek waren dat er wel veertig. Alle drie de complexen worden nu door RWS vanuit één locatie bediend. Dit gebeurt vanuit het nieuwe bediengebouw in Amerongen. De oude bediengebouwen op de complexen in Amerongen en Hagestein zijn gesloopt. Het oude bestaande bediengebouw op complex Driel blijft behouden.”

Leergeld

Het sluizenproject werd aangenomen voor de laagste prijs. Jans: “We hebben hier zeker wel leergeld betaald. Het was ‘on the job learning’. Als referentieproject i.v.m. de vele verschillende technieken die hier gebruikt werden, is dat zeker interessant. Zwaar materieel moesten we bijvoorbeeld d.m.v. scheepvaarthandelingen uitvoeren, omdat je op een eiland werkt. En we hebben ons echt verkeken op de afstanden die steeds moesten worden afgelegd. Er zat wel 30 km tussen de sluizen en zelfs op de afzonderlijke sluizen moesten we dagelijks afstanden van wel 2,5 kilometer overbruggen. Fietsen door weilanden met soms nog munitie is dan niet handig. En er waren ook ganzen en schapen waar rekening mee moest worden gehouden.”

Overleg

Elke ochtend was er overleg met Siemens om de risico’s die komen kijken bij het werken op en nabij water, zoals de veranderende waterstanden, door te nemen. Jans: “Tevens is er voor elke werkvergunning een werkplan gemaakt en deze werd met Siemens en de mensen die er mee werkten doorgenomen. In het begin liep dat wat stroef, maar later werd het veel beter.”

Trots

Na een ietwat moeizame start, waarbij het vinden van goede mensen een probleem was, kwam het project op stoom en werd het goed uitgevoerd. De klus is dan ook bijna geklaard. Uitvoerder Gijs Nell gaat binnenkort met pensioen en kijkt met plezier terug op wat zijn laatste klus zal zijn bij Van Gelder. “Er zijn maar drie sluizen met stuwen en dat zijn deze drie. We hebben al het elektrotechnische installatiewerk voor onze rekening genomen. Elk draadje en snoertje is door ons vervangen. Daar ben ik wel trots op. Ik kijk nu uit naar de komende vrije tijd. Dit was een mooi project om mee af te sluiten. Het was toch vier jaar van mijn carrière en daar denk ik met veel plezier aan terug.”

doorEugénie de Kreij Infra