Vervanging openbare verlichting Ermelo

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Ermelo

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  € 800.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  2021 - 2023

Vervanging openbare verlichting Ermelo

Energie en kosten besparen: dat is het doel van de gemeente Ermelo. De gemeente start daarom met de vervanging van de openbare verlichting. Een groot deel is verouderd, afgeschreven of aan vervanging toe. In totaal worden 3.000 armaturen vervangen door een energiezuinige variant.

Van Gelder Verkeerstechniek start in de zomer van 2021 met het project. Het betreft een raamovereenkomst, jaarlijks wordt een deel van het areaal vervangen en verduurzaamd. Binnen deze overeenkomst horen ook kleine deelopdrachten, zoals inbreidingsplannen en civiele projecten.

Automatisch dimmen

In totaal moeten 3.000 armaturen vervangen worden. De armaturen worden deels uitgerust met een systeem om automatisch te kunnen dimmen en deels om dit op afstand te kunnen doen. In de woonwijken zijn de armaturen voorzien van een statische dimmer, in de nacht wordt de verlichting teruggebracht naar 50%. Op de doorgaande wegen wordt dit ook toegepast, maar daar zijn de armaturen voorzien van het 'Citytouch'-systeem. Hierdoor kan een beheerder vanaf zijn telefoon of computer de instellingen van de armaturen wijzigen.