Aanleg 25kV Kabeltracé Porta Nova

Project Info

 • Opdrachtgever

  Anexo

 • Type contract

  -

 • Projectomvang

  +/- €1.500.000

 • Uitvoeringsperiode

  juni - december 2017

Van Gelder Kabel, Leiding- en Montagewerken heeft samen met opdrachtgever Anexo (voorheen Westland Infra) het werk aangenomen om een 40MVA-aansluiting te realiseren ten behoeve van Rozenkwekerij Porta Nova. Daarbij ging het niet alleen om de uitvoering, maar ook om het ontwerp.

Belichting

Rozenkwekerij Porta Nova bouwt een nieuwe rozenkwekerij van 8 hectare en had mede daarom een nieuwe 40 MVA n-1 25kV aansluiting nodig. Daarbij gaat het ook om een heraansluiting van de bestaande rozenkwekerij. De nieuwe aansluiting is vooral noodzakelijk voor de belichting van de rozen op beide locaties.

Uniek

Wat speciaal was aan dit project, zeg maar gerust uniek, is dat Anexo en Van Gelder KLM al vanaf het offerte-stadium gezamenlijk zijn opgetrokken. En die samenwerking is doorgezet na de gunning. Daarbij is er een 40MVA-net met een tracé van 7.885 meter ontworpen en gerealiseerd. Van Gelder is verantwoordelijk geweest voor de toetsing van de ontwerpkeuzes op technische uitvoerbaarheid, maar ook voor de engineering en uitvoering van vijftien horizontaal gestuurde boringen en de aanleg van drie bundels met elektriciteitskabels over de gehele lengte van het tracé.