Aanleg beweeg- en freerunpark Zeewolde

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Zeewolde

 • Type contract

  -

 • Projectomvang

  € 137.950,-

 • Uitvoeringsperiode

  januari - februari 2020

Een freerun-, beweeg- en trimparcours. Het is allemaal onderdeel van een beweegpark in Zeewolde. Het doel van dit park is dat jong en oud elkaar kan ontmoeten en met plezier kan bewegen. Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft het park aangelegd.

Beweegparcours

Het park bestaat uit een beweegparcours en een freerunparcours. Het eerste gedeelte is bedoeld als oefen- en beweegparcours voor mensen die een rolstoel, scootmobiel of rollator nodig hebben. Het doel van dit park is dat zij dagelijkse en complexe uitdagingen, die voorkomen in de openbare ruimte, kunnen oefenen. Het park heeft daarnaast ook beweegtoestellen die geschikt zijn voor diverse trainingsdoeleinden. Het beweegparcours is ontworpen door Erik Wallenburg.

Freerunparcours

Tegen het beweegparcours aan, ligt het freerunparcours. Dit park is een zeer uitdagend parcours voor freerunners. Zowel de beginner als de ervaren freerunner kan hier terecht. Dit gedeelte is ontworpen door freeruntrainer Stephan Doosje en Diana Kraak.

De gemeenteraad besloot dat er voor alle losse onderdelen één samenhangend plan moest komen. Dankzij dit besluit is dit ontwerp ontstaan. Er komt niet alleen een freerun- en beweegparcours, maar ook een verbindend trimparcours. Zo wordt het geheel aan elkaar gekoppeld. Door het op deze manier in te richten worden jong en oud verleid om naar het beweegpark te gaan.

Wethouder Suithoff: “Deze ontwikkeling is een prachtige toevoeging aan het vrijetijdspark wat nu ontstaat. Door de bankjes, paden, heggetjes en verlichting wordt ook de skatebaan meer betrokken bij het geheel en daarmee kan jong en oud elkaar ontmoeten en met plezier bewegen.”