Aanleg glasvezelnetwerk Noordoost Friesland

Project Info

 • Opdrachtgever

  Kabelnoord

 • Type project

  Aanleggen glasvezelnetwerk

 • Projectomvang

  -

 • Uitvoeringsperiode

  maart 2015 – augustus 2016

Kabelnoord is een regionaal kabelbedrijf dat via een eigen coaxnetwerk diensten zoals televisie, radio, internet en telefonie aanbiedt aan ruim 25.000 klanten in het noordoosten van Friesland. Om een optimaal netwerk in stand te kunnen houden heeft Kabelnoord in 2013 besloten om het coaxnetwerk in vier fases te gaan vervangen voor een Fiber-to-the-Home (FttH) glasvezelnetwerk. De uitrol van de glasvezel wordt uitgevoerd onder de projectnaam 'Glasvezel van Kabelnoord'. De inzet van glasvezel zorgt voor meer mogelijkheden, minder storingen en lagere onderhoudskosten voor het bedrijf. Een uniek project vanwege de kostbaarheid ervan en de landelijkheid van het gebied.

In maart 2015 is Van Gelder Telecom, in opdracht van Kabelnoord, gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de provincie Friesland. Gebieden die Van Gelder voorziet van glasvezel zijn Ameland, Schiermonnikoog, Veenwouden, Ternaard, Dokkum-centrum, Damwoude, Oudwoude en Zwaagwesteinde.

Specialisme

Het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatiewerken, daarin is Van Gelder Telecom gespecialiseerd. Wie wil er nou geen supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

In Nederland en Duitsland behoort Van Gelder Telecom in deze discipline tot de experts. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.