Aanleg warmteleidingen Steenbrugge (Deventer)

Project Info

 • Opdrachtgever

  Ennatuurlijk

 • Type contract

  UAV

 • Projectomvang

  € 500.000

 • Uitvoeringsperiode

  april - december 2017

Voor de nieuwe woonwijk Steenbrugge in Deventer heeft Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken (VGKLM) de warmteleidingen aangelegd. Opdrachtgever was Ennatuurlijk, dat streeft naar duurzame energieoplossingen.

Nieuw dorp

De nieuwe woonwijk aan de noordzijde van Deventer wordt ook wel een nieuw dorp genoemd, genaamd Steenbrugge. In totaal worden er vierhonderd nieuwe woningen gebouwd die voor een deel worden voorzien van warmte door middel van warm water in plaats van aardgas. Dit omdat het aardgas langzaam maar zeker opraakt. Van Gelder KLM heeft voor deze 130 woningen de warmteleidingen aangelegd. Hiervoor is  circa 1650 meter aan transportleiding aangelegd vanaf ketelhuis Wezenland naar Steenbrugge.

Gestuurde boringen

Om alle aansluitingen te kunnen realiseren waren er twee gestuurde boringen nodig. Beide boringen hadden een lengte van 203 meter.

KIWA-certificaat

Bij dit project is er een audit gedaan door de KIWA. Van Gelder KLM voldeed aan alle eisen en heeft daarmee het KIWA-certificaat kleine diameters verkregen. De inspecteur had nul bevindingen. Goed nieuws, want door dit certificaat mag Van Gelder nu werk op grote- en kleine diameters maken.

De 130 woningen zijn naar tevredenheid aangesloten op het warmtenet van Deventer. Zo kan men ook in deze nieuwe woonwijk gebruikmaken van duurzame energie.