Aanpassen waterleidingen Schuwacht

Project Info

 • Opdrachtgever

  Oasen

 • Type contract

  UAV-GC meervoudig onderhands

 • Projectomvang

  < €1.000.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  2019 - 2020

Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken heeft in opdracht van drinkwaterbedrijf Oasen gewerkt aan het aanpassen van de uitgaande leidingen van het zuiveringsstation Schuwacht in Krimpen aan de lek. In 2017 heeft Oasen een nieuwe zuiveringsinstallatie gerealiseerd en sindsdien levert het onthard water aan de regio Krimpen. Destijds zijn er een aantal leidingen verlegd om ruimte te creëren voor de nieuwbouw op het terrein. Nu werden deze leidingen door Van Gelder aangepast aan de nieuwe eindsituatie.

Continuïteit van de watervoorziening

Het doel van dit project was het vergroten van de leveringszekerheid van drinkwater voor klanten in de regio. Van Gelder verzorgde hiervoor het ontwerp en de realisatie. Om de continuïteit van het leveren van drinkwater te waarborgen, werden de nieuwe leidingen aangelegd, terwijl de huidige leidingen in werking blijven. We plaatsten 300 meter stalen buizen om de terreinleidingen op het zuiveringsstation en de nieuwe uitgaande transportleidingen toekomstbestendig te maken.

“Het nieuwe systeem blijft minimaal 40 jaar in bedrijf, wij doen daarom geen concessies op het gebied van kwaliteit” - Eelco Wevers, Projectleider/Tendermanager bij Van Gelder

Vertrouwd verder

Omgevingsmanagement is belangrijk binnen Van Gelder. Tijdens en voorafgaand aan de werkzaamheden is er via de uitvoerders en de omgevingsmanager, veel aandacht gegeven aan de afstemming met nabije bewoners. We geven veel informatie over wat we doen en waarom we de werkzaamheden uitvoeren. Zo creëren we begrip voor ons werk en minimaliseren we de hinder die eventueel werd ondervonden door de werkzaamheden.