Asfalt- en betononderhoud Ede

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Ede

 • Type project

  RAW met open posten

 • Uitvoeringsperiode

  Juli t/m december 2019

 • Projectomvang

  € 4.388.020

Onderhoudswerkzaamheden aan asfalt en beton

In opdracht van gemeente Ede voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan asfalt en beton. Bij de voorbereiding en uitvoering van deze werkzaamheden houden we, in overleg met de gemeente, goed oog voor de omgeving. Dat was, naast het gebruik van duurzame toepassingen, een van de aspecten waar we de gunning van deze opdracht aan te danken hebben. Gedurende het hele project zullen deze thema's dan ook als een rode draad door ons werk lopen.

De werkzaamheden zijn opgedeeld in verschillende deelopdrachten in diverse plaatsen. Hieronder is een overzicht van de werkzaamheden per locatie te vinden die de Aannemingsmaatschappij uitvoert. Wanneer u op de locatie klikt, opent het bijbehorende verkeersplan. Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met projectcoördinator Bas Borgers. Zijn gegevens vindt u aan de rechterkant van deze pagina.

Deze website wordt gedurende de werkzaamheden geüpdatet.

 

Werkzaamheden per locatie

Fietspad Geleenhof - Week 24 & 25
We leggen een betonnen fietspad aan tussen Geleenhof en het langs de Rijksweg N224. Daarnaast wordt een betonnen speelveld gerealiseerd.

De Venen Lunteren – Week 25 (+/- 3 dagen)
Er vindt onderhoud plaats aan de asfaltverhardingen van de rijbaan. Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan volledig afgesloten.

Edeseweg Wekerom – Week 25 (1 dag op 17 juni)
In de bebouwde kom van Wekerom voeren we onderhoud uit aan de fietsstroken.

De Edeseweg wordt tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid over de N304 en de N801. Bestemmingsverkeer is mogelijk via de Wekeromseweg, Buurtweg, Evekinkweg, Dorpsplein, Kerkweg en de A.G. Weijersweg. Hulpdiensten en buslijnen rijden door het werk onder begeleiding van verkeersregelaars.

Kraaikamperweg Harskamp – Week 26 & 27
De volledige asfaltconstructie wordt vervangen.
De Kraaikamperweg wordt tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten vanaf de N310 tot aan het zandpad.

Dorpsstraat Lunteren – Week 27 (1 juli)
We leggen een drempelplateau aan voor hotel Wormshoef, tussen de bushalte en de kruising met de Wormshoeveweg.

Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan volledig afgesloten en het verkeer wordt omgeleid over de Bisschopsweg en de Wormshoeveweg. Hotel Wormshoef blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Spoorwegovergang Schabernauseweg – Week 27 (nacht 4 op 5 juli)
Op de spoorwegovergang Schabernauseweg vervangen we het asfalt door rode dubbelklinkers. Dit doen we ’s nachts tussen 22:00 en 05:00 in een treinvrije periode. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad ter hoogte van de spoorwegovergang afgesloten.

Tooroplaan en Emmalaan Ede – Week 28 t/m 33
Op de Tooroplaan en Emmalaan in Ede vervangen we de fietsoversteken op verschillende locaties. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid vergroot, doordat de fietsers meer ruimte hebben om over te steken.

Tijdens de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan wordt de rijbaan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer, waarbij het verkeer wordt omgeleid over de Zandlaan. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk door het werkvak, waar we in persoonlijke bewonersbrieven nog verder over communiceren. Hulpdiensten rijden door het werkvak onder begeleiding van verkeersregelaars, de bus rijdt mee in de omleiding.
De werkzaamheden worden bewust uitgevoerd in de zomervakantie, omdat er dan minder fietsende scholieren hinder ondervinden van onze werkzaamheden.

Nadat de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan zijn afgerond, worden de werkzaamheden aan de voet- en fietspaden gestart, waarbij de fietsers worden omgeleid.

Molenstraat Ede – Week 36 t/m 38
Vervanging van bushaltes en fietspaden ter hoogte van de bushaltes en aanpassingen aan de inritconstructies ter hoogte van de zijwegen. Alle aanpassingen worden gedaan in het belang van het fietscomfort.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Molenstraat in week 36 en 37 volledig afgesloten voor alle verkeer, waarbij we met name rondom de Schaapsweg intensieve werkzaamheden uitvoeren. Onder andere Tankstation Tango en bruidsmodezaak ‘t Koetsje zijn in week 36 en 37 bereikbaar vanaf de centrumzijde van de Molenstraat.

In week 38 worden werkzaamheden voetpaden afgerond en worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de bushalte bij de Telefoonweg.

Westzoom Lunteren – Week 36 t/m 39
Asfaltonderhoud aan de Westzoom in Lunteren, waarbij de rijbaan aan weerszijde verbreedt wordt met 40cm asfalt en 40cm bermbeton. De toplaag van het asfalt wordt geluidreducerend.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Westzoom volledig afgesloten, waarbij het doorgaande verkeer wordt omgeleid over de A30. De kruising Klomperweg wordt zolang mogelijk open gehouden voor doorgaand verkeer tussen Ederveen en Lunteren.

Tijdens het freeswerk, de aanleg van het asfalt en de aanleg van het bermbeton is de Westzoom volledig afgesloten voor alle verkeer.

Molenstraat & Molenweg Harskamp – Week 40 t/m 43
Nadere informatie volgt.

Laarweg Harskamp
Nadere informatie volgt.

A.G. Wijersweg Wekerom
Nadere informatie volgt.

Valksweg oost
Nadere informatie volgt.

Klomperweg Lunteren
Nadere informatie volgt.

Fietsroute Veldhuizen
Nadere informatie volgt.

Picture of Bas Borgers

Projectcoördinator

0525 659 888

Bas Borgers