Asfalt- en betononderhoud Ede

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Ede

 • Type project

  RAW met open posten

 • Uitvoeringsperiode

  Juli t/m december 2020

 • Projectomvang

  € 4.388.020

Onderhoudswerkzaamheden aan asfalt en beton

In opdracht van gemeente Ede voert Van Gelder onderhoudswerkzaamheden uit aan asfalt en beton. Bij de voorbereiding en uitvoering van deze werkzaamheden houden we, in overleg met de gemeente, goed oog voor de omgeving. Dat was, naast het gebruik van duurzame toepassingen, een van de aspecten waar we de gunning van deze opdracht aan te danken hebben. Gedurende het hele project zullen deze thema's dan ook als een rode draad door ons werk lopen.

De werkzaamheden zijn opgedeeld in verschillende deelopdrachten in diverse plaatsen. Hieronder is een overzicht van de werkzaamheden per locatie te vinden die de Aannemingsmaatschappij uitvoert. Wanneer u op de locatie klikt, opent het bijbehorende verkeersplan. Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met projectcoördinator Bas Borgers. Zijn gegevens vindt u aan de rechterkant van deze pagina.

Deze website wordt gedurende de werkzaamheden geüpdatet. Onderstaande afbeeldingen laten zien wat we zoal hebben gedaan.

Werkzaamheden per locatie

Tooroplaan en Emmalaan Ede – Week 28 t/m 33
Op de Tooroplaan en Emmalaan in Ede vervangen we de fietsoversteken op verschillende locaties. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid vergroot, fietsers hebben dan namelijk meer ruimte om over te steken.

Tijdens de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan wordt de rijbaan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer, waarbij het verkeer wordt omgeleid over de Zandlaan. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk door het werkvak, waar we in persoonlijke bewonersbrieven nog verder over communiceren. Hulpdiensten rijden door het werkvak onder begeleiding van verkeersregelaars, de bus rijdt mee in de omleiding.

De werkzaamheden worden bewust uitgevoerd in de zomervakantie, omdat er dan minder fietsende scholieren hinder ondervinden van onze werkzaamheden. Nadat de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan zijn afgerond, worden de werkzaamheden aan de voet- en fietspaden gestart, waarbij de fietsers worden omgeleid. Hieronder vindt u meer informatie over de werkzaamheden aan de Tooroplaan:

Molenstraat Ede – Week 36 t/m 38
Hier vervangen we bushaltes en fietspaden ter hoogte van de bushaltes en aanpassingen aan de inritconstructies ter hoogte van de zijwegen. Alle aanpassingen worden gedaan in het belang van het fietscomfort.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Molenstraat in week 36 en 37 volledig afgesloten voor alle verkeer, waarbij we met name rondom de Schaapsweg intensieve werkzaamheden uitvoeren. Onder andere Tankstation Tango en bruidsmodezaak ‘t Koetsje zijn in week 36 en 37 bereikbaar vanaf de centrumzijde van de Molenstraat. In week 38 worden werkzaamheden voetpaden afgerond en worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de bushalte bij de Telefoonweg. Hieronder vindt u meer informatie over de werkzaamheden aan de Molenstraat:

Westzoom Lunteren – Week 36 t/m 39
Asfaltonderhoud aan de Westzoom in Lunteren, waarbij de rijbaan aan weerszijde verbreedt wordt met 40cm asfalt en 40cm bermbeton. De toplaag van het asfalt wordt geluidreducerend. Tijdens de werkzaamheden wordt de Westzoom volledig afgesloten, waarbij het doorgaande verkeer wordt omgeleid over de A30. De kruising Klomperweg wordt zolang mogelijk open gehouden voor doorgaand verkeer tussen Ederveen en Lunteren. Tijdens het freeswerk, de aanleg van het asfalt en de aanleg van het bermbeton is de Westzoom volledig afgesloten voor alle verkeer. Hieronder vindt u meer informatie over de werkzaamheden aan de Westzoom:

Molenstraat & Molenweg Harskamp – Week 40 t/m 43
Nadere informatie volgt.

Laarweg Harskamp
Nadere informatie volgt.

A.G. Wijersweg Wekerom
Nadere informatie volgt.

Valksweg oost
Nadere informatie volgt.

Klomperweg Lunteren
Nadere informatie volgt.

Fietsroute Veldhuizen
Nadere informatie volgt.

Afgeronde werkzaamheden

In de week van 24 t/m week 27 heeft Van Gelder de onderstaande werkzaamheden afgerond:

 • Fietspad Geleenhof: een betonnen fietspad is aangelegd tussen Geleenhof en langs de Rijksweg N224. Daarnaast is een betonnen speelveld aangelegd.
 • De Venen Lunteren: hier hebben we onderhoud uitgevoerd aan de asfaltverhardingen van de rijbaan.
 • Edeseweg Wekerom: in de bebouwde kom van Wekerom hebben we onderhoud uitgevoerd aan de fietsstroken.
 • Kraaikamperweg Harskamp: de volledige asfaltconstructie is vervangen.
 • Dorpsstraat Lunteren: tussen de bushalte en de kruising met de Wormshoeveweg hebben we een drempelplateau aangelegd voor hotel Wormshoef.
 • Spoorwegovergang Schabernauseweg: hier hebben we het asfalt vervangen voor rode dubbelklinkers.
Picture of Bas Borgers

Projectcoördinator

0525 659 888

Bas Borgers