Asfalt- en betononderhoud Ede

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Ede

 • Type project

  RAW met open posten

 • Projectomvang

  € 4.388.020

 • Uitvoeringsperiode

  Juli 2019 - december 2020

In opdracht van gemeente Ede voert Van Gelder onderhoudswerkzaamheden uit aan asfalt en beton. Bij de voorbereiding en uitvoering van deze werkzaamheden houden we, in overleg met de gemeente, goed oog voor de omgeving. Dat was, naast het gebruik van duurzame toepassingen, een van de aspecten waar we de gunning van deze opdracht aan te danken hebben. Gedurende het hele project zullen deze thema's dan ook als een rode draad door ons werk lopen.

De werkzaamheden zijn opgedeeld in verschillende deelopdrachten in diverse plaatsen. Hieronder is een overzicht van de werkzaamheden per locatie te vinden die de Aannemingsmaatschappij uitvoert. Wanneer u op de locatie klikt, opent het bijbehorende verkeersplan. Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Projectcoördinator Bas Borgers. Zijn gegevens staan aan de rechterkant van deze pagina.

Deze website wordt gedurende de werkzaamheden geüpdatet. Onderstaande afbeeldingen laten zien wat we zoal hebben gedaan.

Actuele werkzaamheden per locatie

Valkseweg Oost Lunteren
Op de Valkseweg Oost in Lunteren vervangen we medio september het asfalt voor klinkers. Ook de tegelpaden op het voetpad worden vervangen en de huisaansluitingen naar het riool worden vernieuwd. De werkzaamheden duren ongeveer zes tot acht weken. Nadere informatie over de planning en bereikbaarheid volgt medio augustus via een bewonersbrief aan alle aanwonenden.

Snelheidsremmende maatregelen Bennekom
Vanaf maandag 10 augustus voeren we werkzaamheden uit in Bennekom op de Vossenweg, de Seltersekampweg en de Prins Bernhardlaan. Hier worden versmallingen aangebracht in de rijbanen. Daarnaast worden er parkeervakken ingericht. Ook brengen we drempels en plateaus aan in de wijk. Dit doen we om de snelheid te verlagen. De werkzaamheden zijn naar verwachting 4 september afgerond.

De werkzaamheden voeren we in twee fases uit:

Jan Th. Tooroplaan Ede
Vanaf maandag 17 augustus voeren wij werkzaamheden uit aan het asfalt van de Jan Th. Tooroplaan. We vervangen de deklaag, waarbij de putranden in het nieuwe asfalt worden geboord. We brengen nieuwe detectielussen aan voor de verkeerslichten bij de Rembrandtlaan. Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan afgesloten tussen de rotonde Bovenbuurtweg en de Nieuwe Maanderbuurtweg. De werkzaamheden zijn naar verwachting 21 augustus afgerond.
Hieronder vindt u de definitieve tekeningen en verkeersplannen:

Fietsroute Somatunnel
Vanaf maandag 17 augustus voeren we werkzaamheden uit aan de fietsroute Somatunnel. We vervangen de rijbaan van de Arnold de Koningstraat voor klinkers, reconstrueren de fietspaden en we passen de fietsoversteken aan.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 hoofdfases, waarbij we in fase 1 de Arnold Koningstraat en het zuidelijke deel van de Kleine Haversteeg uitvoeren. In fase 2 werken we aan het noordelijke deel van de Kleine Haversteeg en de kruising Verlengde Parkweg en Nijverheidsplein. De appartementen houden we bereikbaar met tijdelijke doorsteken naar de Voorsterweg. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio oktober afgerond.
Hieronder vindt u de werktekeningen en verkeersplannen:

Sealwerk Ede 2020
In de avond en nacht van 25 op 26 augustus voeren we sealwerkzaamheden uit op diverse wegen in de gemeente Ede. We verjongen het asfalt, waardoor het asfalt langer mee gaat. Zo voorkomen we vroegtijdige vervanging van het asfalt. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 19:00 in de avond tot 06:00 in de ochtend, bij droog weer. Als het te nat wordt, is het niet mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op de Klinkenbergerweg, Jan Th. Tooroplaan en Schaapsweg in Ede. Hieronder vindt u de verkeersplannen tijdens het sealwerk:

Aankomende werkzaamheden (in voorbereiding)
Aannemingsmaatschappij heeft de onderstaande werkzaamheden in voorbereiding. De uitvoering is momenteel nog niet bekend.

 • Onderhoud asfalt en elementen Grootveld en Veldbeeklaan Ede;
 • Asfaltonderhoud Molenstraat Ede;
 • Proef VRI Maxwelltunnel Ede;
 • Aanleg Fietsroute Stadspoort Ede;
 • Asfaltonderhoud Hoofdstraat Ederveen;
 • Klinkersleuven gemeente Ede asfalteren.