Assetmanagement | Asfalt- en betononderhoud gemeente Ede

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Ede

 • Type project

  RAW met open posten

 • Projectomvang

  € 7.500.000

 • Uitvoeringsperiode

  juni 2019 - december 2021

In opdracht van gemeente Ede voert Van Gelder onderhoudswerkzaamheden uit aan asfalt en beton. Bij de voorbereiding en uitvoering van deze werkzaamheden houden we, in overleg met de gemeente, goed oog voor de omgeving. Dat was, naast het gebruik van duurzame toepassingen, een van de aspecten waar we de gunning van deze opdracht aan te danken hebben. Gedurende het hele project zullen deze thema's dan ook als een rode draad door ons werk lopen.

De werkzaamheden zijn opgedeeld in verschillende deelopdrachten in diverse plaatsen. Hieronder is een overzicht van de werkzaamheden per locatie te vinden die de Aannemingsmaatschappij uitvoert. Wanneer u op de locatie klikt, opent het bijbehorende verkeersplan. Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Projectcoördinator Bas Borgers. Zijn gegevens staan aan de rechterkant van deze pagina.

Deze website wordt gedurende de werkzaamheden geüpdatet. Onderstaande afbeeldingen laten zien wat we zoal hebben gedaan.

Actuele werkzaamheden per locatie

Grootveld Ede
In januari 2021 starten we met de werkzaamheden op Grootveld Ede. Het wegvak is van 30 maart t/m 9 april afgesloten voor al het verkeer. Bekijk hier de bereikbaarheid. In deze periode frezen we het asfalt, vervangen we de putranden en wordt op 7 en 8 april het asfalt aangebracht. Hieronder vindt u de tekeningen van het werk.

Daar kan aan worden toegevoegd dat het wegvak van 30-3 t/m 9-4 is afgesloten voor al het verkeer.
In deze tijd gaan we asfalt frezen, putranden vervangen en op 7 en 8 april wordt het asfalt aangebracht.
Klinkersleuven gemeente Ede
Vanaf 18 januari 2021 vervangen we in heel de gemeente Ede klinkersleuven voor asfalt. Op verschillende wegen in de gemeente zijn in het verleden klinkersleuven aangebracht tijdens bijvoorbeeld kabels- en leidingenwerk of als gevolg van boomwortels. Vanaf januari gaan we aan de slag om al deze klinkersleuven weer te voorzien van nieuw asfalt. Bij de werkzaamheden proberen we zo min mogelijk wegen af te sluiten en werken we veel met halve baan afzettingen of kleine afsluitingen. Grote afsluitingen worden vooraf gecommuniceerd met de omwonenden.
Keesomstraat west Ede
Vanaf 12 maart t/m 12 mei vinden de werkzaamheden aan de parallelweg Keesomstraat West tussen de Frankeneng en de Einsteinstraat plaats. We vervangen het asfalt, voor nieuw rood asfalt. Op het gedeelte bij de Frankeneng wordt de rijbaan versmald. De kruising Einsteinstraat wordt ook voorzien van nieuw asfalt, waarbij er ook wijzigingen worden doorgevoerd aan de verkeerslichten, zodat de doorstroming voor de fietsers wordt verbeterd. Tijdens de werkzaamheden wordt de Einsteinstraat en de parallelweg Keesomstraat tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Tussen 10 mei en 12 mei wordt de kruising Lorentzstraat / Einsteinstraat ook vervangen.
Verlengde Amsterdamseweg / Bunschoterweg 
Tussen 6 april en 7 mei worden de werkzaamheden aan de Verlengde Amsterdamseweg uitgevoerd. Hier gaan wij de parkeervakken, voetpaden en asfalt vernieuwen.
Van 22 april t/m 7 mei krijgt een deel van de voetpaden op de Bunschoterweg nieuwe bestrating. Daarnaast vervangen wij over de volledige breedte van de rijbaan het asfalt op de Verlengde Amsterdamseweg en de Bunschoterweg. Dit staat voorlopig gepland op 3 en 4 mei. Van 5 mei t/m 28 mei is het Bunschoter-pad afgesloten. Hier vervangen wij de voetpaden en komen betonstraatstenen in plaats van het asfalt.

Aankomende werkzaamheden (in voorbereiding)
Aannemingsmaatschappij heeft de onderstaande werkzaamheden in voorbereiding. De uitvoering is momenteel nog niet bekend.

 • Rembrandtlaan Ede | medio mei 2021
 • Pascalstraat Ede | medio mei 2021
 • Mielweg Lunteren | medio juni 2021
 • Compernicuslaan Ede | augustus 2021
 • Lumiérestraat Ede | medio augustus 2021