Betondorp, Amsterdam

Project Info

  • Opdrachtgever

    Gemeente Amsterdam

In het Amsterdamse Betondorp heeft Van Gelder een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd, waarbij de hele buurt 'op de schop' is gegaan. Om de ondernemers en wijkbewoners zo veel mogelijk te ontzien, werd het ingrijpende onderhouds- en vervangingswerk aan riool, gas- en waterleidingen en herbestrating in één efficiënte gang uitgevoerd. Hierdoor hoefden de straten slechts één keer te worden open gebroken.

Alle boven- en ondergrondse werkzaamheden

Van Gelder tekende voor alle boven- en ondergrondse werkzaamheden. Het bestaande, verouderde hoofdriool is vervangen door een nieuw stelsel dat beter in staat is het overtollige regenwater snel en effectief af te voeren. En de gas- en waterleidingen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe. Veel oude gasleidingen liepen door de achtertuinen, waardoor de brandweer bij brand de gasleiding voor de hele straat moest afsluiten wegens explosiegevaar. Direct na afronding van het ondergondse werk zijn de straten opnieuw ingericht.

Samenwerking en omgevingsmanagement

Met het oog op een goede coördinatie en een vlot en hinderarm projectverloop werkten opdrachtgever Gemeente Amsterdam, nutsbedrijven Liander en Waternet en Van Gelder nauw met elkaar samen.

Van Gelder was tevens verantwoordelijk voor de communicatie met ondernemers en buurtbewoners. Van de voortgang van de werkzaamheden werden de bewoners en ondernemers uitvoerig op de hoogte gehouden via een inloopspreekuur, speciaal informatienummer en gratis projectapp voor tablet en mobiele telefoons.