Groot onderhoud Betondorp in Amsterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Amsterdam

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  -

 • Uitvoeringsperiode

  2017

In het Amsterdamse Betondorp heeft Van Gelder groot onderhoud uitgevoerd aan riool, gas- en waterleidingen. Voor deze werkzaamheden ging de hele buurt 'op de schop'. Het ingrijpende onderhouds- en vervangingswerk werd in één keer efficiënt uitgevoerd. Hierdoor hoefden de straten slechts één keer opengebroken te worden. Ondernemers en bewoners van Betondorp werden hierdoor zo min mogelijk belast door alle werkzaamheden.

Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder KLM tekende voor alle boven- en ondergrondse werkzaamheden. De bestaande, verouderde riolering is vervangen door een nieuw stelsel. Deze nieuwe riolering voert overtollig regenwater snel en effectief af. Daarnaast heeft Van Gelder de gas- en waterleidingen vervangen voor nieuwe. Veel oude gasleidingen liepen door de achtertuinen van bewoners. Mocht er brand ontstaan dan moest de brandweer de hele straat afsluiten wegen explosiegevaar. Na het afronden van de ondergrondse werkzaamheden zijn de straten opnieuw ingericht.

Samenwerking en omgevingsmanagement

Voor dit project werkten opdrachtgever Gemeente Amsterdam, nutsbedrijven Liander, Waternet en Van Gelder nauw met elkaar samen. Het doel van alle partijen was een goede coördinatie en een vlot projectverloop met zo min mogelijk hinder. Van Gelder was daarnaast verantwoordelijk voor de communicatie met ondernemers en buurtbewoners. Via een inloopspreekuur, een speciaal informatienummer en een gratis projectapp werd iedereen zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van alle werkzaamheden.

De handen in één

Tijdens dit project hebben Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder KLM de handen in één geslagen. Aannemingsmaatschappij Van Gelder is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw. De Aannemingsmaatschappij heeft als doel te zorgen voor een betere infrastructuur.

Bij Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken (KLM) zijn ze een ster in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van kabels, leidingen, netwerken en installaties. Kortom: bij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering.