100% gerecyclede vormvaste halfverharding | Noordoostpolder

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Noordoostpolder

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  €27.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  September 2017

In de opdracht van de gemeente Noordoostpolder heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder in september 2017 op twee locaties BGSPad Basic aangebracht. Dit is een 100% gerecyclede vormvaste halfverharding, geschikt voor parken, wandelgebieden, fietspaden en parkeerplaatsen omdat het zelfreparerend en temperatuurverlagend is.

Overal toepasbaar

BGSPad is een halfverharding die uitermate geschikt is voor paden waarbij een natuurlijke uitstraling belangrijk is. Daarbij gaat het dus vooral om paden in bossen, natuurgebieden en vakantieparken. BGSpad is overal toepasbaar omdat het wordt aangebracht met kleine machines die ook op locaties gebruikt kunnen worden waar grote machines niet uit de voeten kunnen. Het is geschikt voor alle funderingen. Bij een lage belasting (fietsers/voetgangers en incidenteel auto’s) is zelfs alleen zand als fundering voldoende.

Duurzaam

Maar het belangrijkste is dat het zeer duurzaam is. BGSPad is namelijk een restproduct uit verschillende steenslagen en het is onderhoudsarm door zelfreparerende eigenschappen. Het geeft onkruid geen kans tot doorgroei en vertoont vrijwel geen verpapping na een hevige stortbui. Dat laatste komt doordat de bovenlaag altijd hard blijft. BGSPad is dus altijd goed toegankelijk.