Herinrichting Betondorp Amsterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Amsterdam

 • Type contract

  RAW met EMVI

 • Projectomvang

  € 6.690.000

 • Uitvoeringsperiode

  maart 2019 - februari 2021

Werken aan de boven- en ondergrondse infrastructuur van het Amsterdamse Betondorp. De komende twee jaar gaat Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder Kabel,- Leiding- en Montagewerken (VGKLM) hier aan het werk. Dit is niet de eerste keer. Een aantal jaar geleden hebben we namelijk het eerste gebied van het Betondorp afgerond. Nu gaan we verder met de tweede en derde fase van het project.

In het Amsterdamse Betondorp voeren we ook dit keer onderhoud uit aan riool-, gas- en waterleidingen. Het ingrijpende onderhouds- en vervangingswerk wordt in één keer efficiënt uitgevoerd, zodat de straten slechts één keer worden opengebroken. Ondernemers en bewoners van Betondorp worden hierdoor zo min mogelijk belast door alle werkzaamheden.

Werkzaamheden

Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Van Gelder KLM voeren alle boven- en ondergrondse werkzaamheden uit. De verouderde riolering vervangen we door een nieuw stelsel. Deze nieuwe riolering zorgt ervoor dat overtollig regenwater snel en effectief wordt afgevoerd. Daarnaast vervangen we ook de gas- en waterleidingen. Als alles is vervangen richten we de straten opnieuw in.

Elektrisch materiaal

In Betondorp werken we in een beperkte ruimte en daarom willen we zoveel mogelijk rekening houden met onze omgeving. Omdat dieselmotoremissie (DME) juist in deze beperkte omgevingen blijft hangen, maken we dus zoveel mogelijk gebruik van elektrisch materiaal. In dit artikel lees je daar meer over.

Samenwerking en omgevingsmanagement

Voor dit projecten werken onze opdrachtgever, de gemeente Amsterdam, en de nutsbedrijven Liander, Waternet en Van Gelder nauw met elkaar samen. Het doel van alle partijen is een goede coördinatie en een vlot projectverloop met zo min mogelijk hinder. Van Gelder is tijdens dit project verantwoordelijk voor de communicatie met ondernemers en buurtbewoners. Via de gratis App Betondorp houden wij iedereen zo goed mogelijk op de hoogte van alle werkzaamheden.

Heb je vragen?

Voor vragen over de werkzaamheden kun je naast de Betondorp-app (te vinden in uw app-store) ook per e-mail en tijdens werkdagen telefonisch contact opnemen met onze omgevingsmanager Gert-Jan Roth. Hij houdt bovendien een inloopspreekuur op de donderdagen tussen 13:00 - 14:00 uur, in de keet aan de Rozenburglaan. Zijn gegevens vind je rechts van deze pagina.