Brossaneringen regio Utrecht

Project Info

 • Opdrachtgever

  Stedin Netbeheer en Vitens

 • Projectomvang

  +/- € 30.000.000,-

 • Type contract

  UAV

 • Uitvoeringsperiode

  2021 - 2026

Brossaneringen regio Utrecht

Stedin Netbeheer en Vitens Waterbedrijf gaan hun brosse leidingen vervangen, en waar nodig de elektrakabels. Brosse leidingen zijn leidingen gemaakt van asbestcement of van grijs gietijzer. Voor 2028 moeten deze allemaal vervangen zijn. Van Gelder Kabel- Leiding en Montagewerken heeft de opdracht gekregen om in de gemeentes Utrechtse Heuvelrug, IJsselstein, Oudewater en Woerden de werkzaamheden uit te voeren.

In totaal wordt er de komende vijf tot zeven jaar 65 kilometer gasleiding en 25 kilometer waterleiding vervangen door Van Gelder. De werkzaamheden gebeuren binnen de bebouwde kom. Daarnaast wordt er 15 à 16 kilometer aan elektrakabels vervangen. Waar nodig saneert Van Gelder ongeveer 5000 huishoudens. In totaal gaat het om 25 losse projecten in de verschillende gemeentes.

Opschuiven in de keten

Van Gelder is ook betrokken bij de voorbereidingsfase van het project. De infrabouwer van Nederland neemt de complete engineering en werkvoorbereiding voor haar rekening. Door deze ketenverschuiving heeft het familiebedrijf meteen zicht op de complexiteit van het werk.