Elektrische reconstructie | Gemeente Ermelo

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Ermelo

 • Type contract

  -

 • Projectomvang

  € 480.000

 • Uitvoeringsperiode

  april - juli 2020

Het bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo is het oudste terrein van het dorp. Het terrein was daarom ook toe aan verbetering. Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft er, in opdracht van de gemeente Ermelo, voor gezorgd dat Kerkdennen weer toekomstbestendig is.

Dit deden we onder andere door het aanleggen van een nieuw regenwaterriool, het aanbrengen van nieuw asfalt en het aanleggen van parkeervakken. Dit met het doel op de verkeersveiligheid, vitaliteit en duurzaamheid van het bedrijventerrein.

Primeur voor Ermelo en Van Gelder

Kerkdennen ligt vlak naast een natuurgebied. Daarom was het belangrijk dat het werk werd verricht met zo weinig mogelijk uitstoot. Om dit in acht te nemen heeft Van Gelder gewerkt met elektrisch materieel en materiaal. Een primeur is de inzet van twee elektrische rupskranen. Eén van acht en één van vijftien ton.

Omgevingsmanager Paulien Bisschop vult aan: “We maakten ook gebruik van elektrische bandenzagen, trilplaten en zelfs de schafketen die op het project stonden, waren volledig elektrisch. We stelden alles in het werk om de uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.”

Omgevingsmanagement

Het bedrijventerrein bleef toegankelijk. Daarbij was het belangrijk dat we zorgden voor zo min mogelijk overlast. Volgens Paulien Bisschop kwam het project inhoudelijk vooral neer op vakmanschap. “Dat hebben we volop in huis!”

Onze omgevingsmanager neemt je via dit verhaal verder mee in dit unieke afgerond project.