Elektrische reconstructie | Gemeente Ermelo

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Ermelo

 • Type contract

  -

 • Projectomvang

  € 480.000

 • Uitvoeringsperiode

  april - juli 2020

Het bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo is het oudste terrein van het dorp. Het terrein is daarom ook toe aan verbetering. Aannemingsmaatschappij Van Gelder zorgt er, in opdracht van de gemeente Ermelo, voor dat Kerkdennen weer toekomstbestendig wordt.

Dit doen we onder andere door het aanleggen van een nieuw regenwaterriool, het aanbrengen van nieuw asfalt en het aanleggen van parkeervakken. Dit met het doel op de verkeersveiligheid, vitaliteit en duurzaamheid van het bedrijventerrein.

Primeur voor Ermelo en Van Gelder

Kerkdennen ligt vlak naast een natuurgebied. Daarom is het belangrijk dat het werk wordt verricht met zo weinig mogelijk uitstoot. Om dit in acht te nemen werkt Van Gelder met elektrisch materieel en materiaal. Een primeur is de inzet van twee elektrische rupskranen. Eén van acht en één van vijftien ton.

Omgevingsmanager Paulien Bisschop vult aan: “we maken ook gebruik van elektrische bandenzagen, trilplaten en zelfs de schafketen die op het project staan, zijn volledig elektrisch. We stellen alles in het werk om de uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.”

Omgevingsmanagement

Het bedrijventerrein blijft toegankelijk. Daarbij is het belangrijk dat we zorgen voor zo min mogelijk overlast. Volgens Paulien Bisschop komt het project inhoudelijk vooral neer op vakmanschap. “Dat hebben we volop in huis!”

Onze omgevingsmanager neemt je via dit verhaal verder mee in dit unieke project.