Fietsplan Heumen

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Heumen

 • Type project

  RAW

 • Uitvoeringsperiode

  Mei 2019 (week 18 t/m 21)

 • Projectomvang

  € 248.000

Asfaltwerkzaamheden en fietspad

In opdracht van gemeente Heumen voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder asfaltwerkzaamheden uit op de Broekkant en Eendenpoelseweg. Daarnaast wordt een nieuw fietspad aangelegd op de Oosterkanaaldijk, met een speciale kunststof sandwich constructie onder het asfalt ten behoeve van de bomen.

Werkzaamheden

Op de Broekkant vervangen we de bovenste laag asfalt door rood asfalt. Daarnaast wordt een betonnen overrijdbare middengeleider aangebracht en vervangen we een deel van de drempelplateaus.

Op de Eendenpoelseweg vervangen we het fietspad ter hoogte van de kruising bij Basalt. We doen dit in twee delen, om de Basalt bereikbaar te houden voor verkeer. Tijdens het aanbrengen van de asfaltverharding is de kruising een halve dag niet bereikbaar.

Op de Oosterkanaaldijk leggen we een nieuw fietspad aan. Omdat we vlakbij de bomen werken, brengen we een speciale sandwich constructie van kunststof aan onder het asfalt. Zo kunnen de boomwortels vrij groeien zonder het nieuwe fietspad te beschadigen.

Planning en fasering

Het werk wordt opgedeeld in drie fases, zoals hieronder beschreven. De precieze planning van de werkzaamheden is te zien in dit document.

Fase 1: Oosterkanaaldijk – week 18 tot en met 20
Fase 2: Broekkant – week 19 t/m 21
Fase 3: Kruising Eendenpoelseweg – week 20

Bereikbaarheid

Het doorgaande verkeer op de Broekkant wordt tijdens fase 2 omgeleid via de Droogsestraat – Rijksweg – Broeksingel. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk, doordat we de plateaus één voor één uitvoeren. Tijdens het aanbrengen van het asfalt en de betongeleider op respectievelijk 15 en 20 mei, is de Broekkant afgesloten voor alle verkeer.

Fietsers worden tijdens de werkzaamheden op de Broekkant omgeleid via de Kerkweg. De voetpaden blijven zoveel mogelijk open voor voetgangers. Het schematische verkeersplan is hier te raadplegen.

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Bas Borgers, onze omgevingscoördinator op dit werk. Bas is bereikbaar via 0525-659888 of . Meer informatie is bovendien te vinden in de BouwApp.

Picture of Bas Borgers

Omgevingscoördinator

0525 659 888

Bas Borgers