Asfaltwerkzaamheden fietsplan Heumen

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Heumen

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  € 248.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  mei 2019

Fietsplan Heumen

In opdracht van gemeente Heumen heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op de Broekkant en Eendenpoelseweg. Daarnaast werd een nieuw fietspad aangelegd op de Oosterkanaaldijk, met een speciale kunststof sandwich constructie onder het asfalt ten behoeve van de bomen.

Werkzaamheden

Op de Broekkant hebben we de bovenste laag asfalt door rood asfalt vervangen. Daarnaast werd een betonnen overrijdbare middengeleider aangebracht en hebben we een deel van de drempelplateaus vervangen.

Op de Eendenpoelseweg hebben we het fietspad ter hoogte van de kruising bij Basalt vervangen. We hebben dit in twee delen gedaan, om de Basalt bereikbaar te houden voor verkeer. Tijdens het aanbrengen van de asfaltverharding was de kruising een halve dag niet bereikbaar.

Op de Oosterkanaaldijk hebben we een nieuw fietspad aangelegd. Omdat we vlakbij de bomen werkten, brachten we een speciale sandwich constructie van kunststof aan onder het asfalt. Zo kunnen de boomwortels vrij groeien zonder het nieuwe fietspad te beschadigen.