Functioneel onderhoud Provincie Gelderland

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Gelderland

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  €1.174.000

 • Uitvoeringsperiode

  mei - juni 2020

Aannemingsmaatschappij Van Gelder voert voor de Provincie Gelderland diverse werkzaamheden uit die onderdeel zijn van het project Functioneel Onderhoud Gelderland. Deze werkzaamheden voeren we verspreid over tien tot vijftien locaties in de provincie uit.

In het project Functioneel Onderhoud is Van Gelder verantwoordelijk voor het onderhoud aan asfaltverhardingen van rijbanen en fietspaden. De Provincie Gelderland wil namelijk graag de wegen die gebruikssporen vertonen, herstellen.

Werkzaamheden

Om deze gebruikssporen te herstellen, bestaat het onderhoud aan asfaltverhardingen uit diverse werkzaamheden. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden die Van Gelder de komende twee maanden zal uitvoeren:

 • Het frezen (verwijderen) van asfaltbeton en het opnieuw aanbrengen van verschillende soorten asfaltlagen.
 • Het verwijderen en aanbrengen van markeringen.
 • Het opnieuw bestraten van inritten en aansluitingen.
 • De daarbij komende werkzaamheden, zoals het maaien van bermen

In mei en juni werkt Van Gelder aan het project. Projectcoördinator Marc Hubers is intensief betrokken bij het project: “Het is leuk om bij zowel de voorbereiding als bij de uitvoering en omgevingsmanagement betrokken te zijn. Werkzaamheden op veel locaties in een korte periode uitvoeren, maakt het uitdagend.”

Diverse deelprojecten

De provincie Gelderland is opgedeeld in diverse deelprojecten. Ieder deelproject publiceren wij een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden.

Deelproject N802 Barneveld

Tussen de kruisingen met de Lunterseweg en de Plantagelaan aan de N802 vernieuwd Van Gelder de asfaltverharding op de rijbaan. Het asfalt wordt eerst verwijderd (gefreesd) en vervolgens weer voorzien van nieuw asfalt. Gedurende de werkzaamheden wordt er een omleiding ingesteld over de A30 Thorbeckelaan en de Lunterseweg. Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Deelproject N818 Varsseveld

De werkzaamheden aan de N818 bestaan voornamelijk uit het vernieuwen van de asfaltverhardingen op de rijbaan. Het asfalt wordt eerst verwijderd (gefreesd) om vervolgens de rijbaan te voorzien van nieuw asfalt en nieuwe markeringen. Het werk vindt plaats vanaf de kruising met de Gesinkkampstraat tot en met de rotonde Sinderenseweg / Burgermeester van der Zandestraat.

Deelproject N837 Randwijk

Aan de N837 is het fietspad, in de weken van 18 t/m 29 mei, voorzien van een nieuwe deklaag. Dit deden we vanaf de kruising Nijburgsestraat – Knoppersweg tot de kruising N837 – Steenkuil. We begonnen hier met het opschonen van de bermen en het uitvoeren van straatwerkzaamheden. De inritten en doorsteken hebben we opnieuw aangesloten en werden tevens opnieuw bestraat.

Planning deelprojecten 

N225 Oosterbeek: 2 - 3 juni
N818 Varsseveld: 4 - 6 juni
N224 Ede: week van 8 juni
N802 Barneveld: 15 - 16 juni
N310 Uddel: 15 - 16 juni
N785 Velp: 15 - 19 juni
N320 thv Culemborg: 22 - 24 juni
N810 Duiven-Zevenaar: 23 - 24 juni