Bouw- en woonrijp maken Gashouderskwartier Arnhem

Project Info

 • Opdrachtgever

  BPD (Bouwfonds Property Development)

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  € 338.000

 • Uitvoeringsperiode

  augustus 2020 - december 2023

In opdracht van BPD (Bouwfonds Property Development) maakt Van Gelder het Gashouderskwartier in Arnhem bouw- en woonrijp. De naam Gashouderkwartier duidt op een voormalige gasfabriek. Om hierop te bouwen heeft Van Gelder al het rioleringswerk onder saneringscondities uitgevoerd.

Werkzaamheden Gashouderskwartier Arnhem

Het bouwrijp maken wil zeggen dat Van Gelder alle kavels op hoogte heeft gebracht, de wegen en alle rioleringen heeft aangelegd. Op dit moment gaat het bouwbedrijf starten met de bouw en is het bouwrijp maken voor Van Gelder voldaan. Op het moment dat de bouw klaar is, gaan wij het woonrijp maken. Er wordt een definitieve inrichting gemaakt en het straatwerk wordt gelegd.

Het onderscheidend vermogen van Van Gelder bij dit project is dat we alles in eigen huis hebben. Er is een eigen afdeling Bodem met kennis van zaken die we op dit project goed kunnen inzetten.

Hier nog even een andere introductie van maken: bijvoorbeeld Projectleider Frank Salemink vind het een leuk project: “De kunst van dit project is om de algehele samenwerking en communicatie goed te laten verlopen met BPD en de gemeente Arnhem.” Hij geeft aan dat het een leuk gebied is om te werken met name omdat hij hier in 2013 ook heeft gewerkt aan de Westervoortsedijk. “Je komt regelmatig dezelfde mensen weer tegen als 7 jaar geleden.”